Eskişehir Büyükşehir’in tarlalarında ilk hasat yapıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ağır maliyetler karşısında zor günler yaşayan üreticiler için başlattığı, atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılması projesinde ilk hasat Yusuflar Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Eskişehir Büyükşehir’in tarlalarında ilk hasat yapıldı
13 Temmuz 2022 Çarşamba 13:32

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin her geçen gün artan maliyetler karşısında büyük zorluk yaşayan üreticiler için hayata geçirdiği projeler tüm hızıyla sürüyor.

 Büyükşehir Belediyesi arazilerine ekilen mahsullerin çiftçilere destek, hayvancılıkla geçinen vatandaşlara ise yem olarak hibe edildiği proje kapsamında ilk hasat gerçekleştirildi.

Bahar döneminde ilaçlama ve gübreleme işlemi yapılan Yusuflar Mahallesi’ndeki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 87 dekarlık alana ekilen arpa için hasat gerçekleştirildi.

Biçimi yapılan arpa çiftçilere yan bir destek olarak verilmek üzere kamyonlarla taşınırken, biçim sonrası kalan arpa saplarından da hayvan üreticileri için balya yapıldı.

 Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’ne ait tarlalarda hasat işleminin devam edeceğini belirterek, “Elde edilen ürünler ekonomik sıkıntı içerisinde olan çiftçimize yan destek sağlamaktadır. Ayrıca hayvan üreticilerimize de yem olarak hibe şeklinde bir destek sunuyoruz. Amacımız üreticimizin, üretmeye devam etmesine katkıda bulunmaktır” dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.