Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi Çevre Ödüllerinde yarışıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü ve IEEE Öğrencilerinin bu yıl ilk kez düzenlediği 'Boğaziçi Çevre Ödülleri 2021' yarışmasında Yılın En Çevreci Yerel Yönetimi dalında aday olarak gösterildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi Çevre Ödüllerinde yarışıyor
21 Aralık 2021 Salı 15:42

En yeşil kampüse sahip şirket, yılın en çevreci yerel yönetimi, yılın  çevreci sivil toplum kuruluşu, yılın geri dönüşüm projesi gibi kategorilere sahip olan Boğaziçi Çevre Ödülleri 2021 yarışmasında vatandaşlar, “polt.io/cevreodulleri” web adresi üzerinden oy kullanabiliyorlar. Yılın En Çevreci Yerel Yönetimi kategorisinde ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Konya ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri ile yarışıyor. 22 Aralık 2021 tarihinde oy verme işleminin sonlanacağı yarışmada yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeşil alan uygulama örnekleri, evsel katı atıkların ve tıbbi atıkların yönetimi, yenilenebilir enerji üretimi, fosil yakıttan biyoyakıta dönüşüm projeleri, hafriyat yönetimi, inşaat yıkıntı atıklarının geri kazanımı ve denetimi, çevreci ulaşım örneklerinden olan tramvay, bisiklet yolu ve yayalaştırılmış alanlar gibi faaliyetleri ile doğayı korumak için önemli çalışmalarının olduğunu ifade ederek, çevre için çalışmalarının süreceğini sözlerine eklediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sabri Yılmaz - 2 yıl önce
Yılın En Çevreci Yerel Yönetimi kategorisinde ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne oy veriyorum