Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Kamış: Sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan “Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), geri ödeme kapsamından çıkarılmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış “Sosyal Devlet anlayışıyla bağdaşmayan bu tebliğin geri çekilmesi için bizler elimizden geleni yapacağız” dedi.

Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası  Başkanı Kamış: Sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmıyor
10 Eylül 2021 Cuma 10:30

Yeni alınan karar ile birlikte, Antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan boğaz spreyleri, ağrı kesiciler, kas gevşetici krem ve merhemler, kurumun geri ödeme listesinde yer almayacak. Alınan kararın sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığını belirten 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Metin Kamış, “İki gün önce Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınladığı tebliğ ile 52 kalem ilaç geri ödeme listesinden çıkarılmıştır. İçlerinde bebeklerin diş çıkarırken yaşadığı sıkıntıyı azaltan jeller, boğaz spreyleri ve özellikle ileri yaşlardaki hastalarımızın sıkça kullandıkları ağrı kesici jel ve spreyler mevcuttur. Bu ürünleri maalesef vatandaşımız 15 Ekim’den itibaren ücretinin tamamını ödeyerek temin edebilecektir.

Aynı tebliğde eşdeğer ilaçtaki fark daraltılarak %5'e düşürülmüştür. Bu şu demektir; eşdeğeri olan ilaçlarda vatandaşımızın ödediği hem ilaç farkları artacak hem de fiyat farkı çıkaran ilaç sayısı artacaktır. Biz eczacıların, halkımızın en temel ihtiyacı olan ilaca ulaşımını engelleyen her türlü duruma karşı duruşu bellidir. Sosyal Devlet anlayışıyla bağdaşmayan bu tebliğin geri çekilmesi için bizler elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.