ESKİŞEHİR BELEDİYELERİ DE Mİ BAĞIŞ TOPLAYAMAYACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 81 ilin valilerine gönderdiği genelgede, belediyelerin valiliklerden izin almadan yardım kampanyası düzenleyemeyeceği, düzenleyenler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi. Bu genelge sonrasında ise İstanbul Valiliği, ilgili bankalara yazı göndererek hesapların bloke edilmesini istedi. İBB’nin bağış hesabı açtığı bankalar arasında bulunan kamu bankası, hesabı hemen dondurdu.

ESKİŞEHİR BELEDİYELERİ DE Mİ BAĞIŞ TOPLAYAMAYACAK?
31 Mart 2020 Salı 19:06

İç İşleri Bakanlığının genelgesinde  Yardım Toplama Kanunu’na göre bağış ve yardım toplamak isteyen kurumların ‘yetkili makamdan izin alma zorunluluğu’ olduğu belirtilirken belediyelerin bu kanundan muaf olmadığı ifade edildi. Genelgede, valilikten izin almadan yardım toplama faaliyeti yapan kişi veya kurumların, uyarılara rağmen kampanyaya devam etmesi halinde sorumlular hakkında kovuşturma başlatılması gerektiği belirtildi. Genelge sonrasında kamu bankaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bağış topladığı hesapları dondurdu.Eskişehir’in merkezdeki  3 belediyesi de  kısa bir süre önce ihtiyacı olan vatandaşlara destek olabilmek için dayanışma kampanya başlattıklarını duyururken genelge sonrasında Eskişehir Valiliğinin nasıl bir tutum alacağı merak konusu oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.