Eskişehir barosu yeni başkanını seçiyor

Eskişehir Barosu’nun 2 gün sürecek olan olağan genel kurul toplantısı, Hasan Polatkan Kültür Sanat Merkezi’nde başladı. Meslekte 25 yılını dolduran avukatlara plaket verilen ilk günde görevi devredecek olan Baro Başkanı Rıza Öztekin, “Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını korumak ve savunmak noktasında görevimizi yerine getirmediğimiz de mesleki sorunları çözmemizin bir anlamı kalmayacak” dedi.

Eskişehir barosu yeni başkanını seçiyor
06 Ekim 2018 Cumartesi 14:20

“Biz gerektiği gibi yaptık gelecek arkadaşlarda umarım yaparlar”

Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Baro başkanı Rıza Öztekin, 2010 yılından itibaren görevi hak ettiği gibi yaptıklarını belirterek, “. Bundan sonra umarım idare-i maslahatçı bir baro başkanı olmaz bu kadar şeyi görmezden gelmez” dedi. Öztekin Avukat Ömer Kavili’nin hukuksuz tutuklanmasından, Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna düzenlenen saldırıdan, bir avukatın ekonomik sıkıntıları yüzünden intihar etmesinden ve giderek artan avukat mezun sayısının yarattığı sıkıntıları dile getirerek, “Barolar sadece meslek sorunlarını çözsün, siyaset yapmasın diye eleştiriler geliyor. Bu eleştiriler yanlış. Biz hukukun üstün kılınması için mücadele ediyoruz. “ dedi. Anayasa’nın hukukun üstünlüğü ilkelerini vurgulayan Öztekin sözlerine şöyle devam etti: “ Hukukun üstünlüğünü, insan haklarını korumak ve savunmak noktasında görevimizi yerine getirmediğimizde mesleki sorunları çözmemizin bir anlamı kalmayacak. Avukatlık yapma iklimi ortadan kalktığı taktirde bunun bir önemi kalmayacak. O yüzden ikisi birbirini tamamlayacaktır. Biz bu noktada 2010 yılından itibaren görevimizi gerektiği gibi yaptık. Bundan sonra umarım. İdare-i maslahatçı bir baro başkanı olmaz. Bu kadar şeyi görmezden gelmez. Bu kadar şeyi görmezden gelmek zaten o makamı boş yere işgal etmek anlamına gelir.” dedi.

4 avukat yarışacak

Öte yandan yarın yapılacak olan Eskişehir Baro seçimlerinde dört avukat yarışacak. Evren Özgür Kırdemir, Mustafa Alagöz, Pınar Turhanoğlu Gücüyener baro seçimleri öncesinde adaylıklarını açıklarken, kongrede Ahmet Murat Karabulutlar da adaylığını açıklayarak yarın ki kongrede yarışacak isimler arasına katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.