Eskişehir Barosu: Üniversiteler özgür düşüncenin inşa edildiği kurumlardır

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görev yapan Anayasa Hukukçusu Doç. Dr. Bülent Yücel vize sınavında sorduğu soru nedeniyle 3 ay uzaklaştırma aldı. Alınan karara tepki gösteren Eskişehir Barosu, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünü sert bir dille eleştirerek Bülent Yücel’in yanında olduğunu söyledi.

Eskişehir Barosu: Üniversiteler özgür düşüncenin inşa edildiği kurumlardır
14 Ocak 2023 Cumartesi 16:09

Anadolu Üniversitesi Akademisyen Doç. Dr Bülent Yücel’e 3 ay uzaklaştırma verdi. Eskişehir Barosu uzaklaştıma nedenin bir sorudan kaynaklandığını belirterek, Bülent Yücel’e destek verdi. Baro tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilimdalı Başkanı Doç Dr. Bülent Yücel hakkında kendisine Rektörlük tarafından gönderilen bir mesajla ve gerekçe gösterilmeden 3 ay uzaklaştırma kararı verildiğinin nedeninin ise Anayasa Hukuku sınavında yer alan bir paragraftan kaynaklandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Üniversiteler özgür düşüncenin inşa edildiği kurumlardır. Hukuk fakülteleri sorgulayan, içinde bulunduğu koşulları yorumlayabilen hukukçular yetiştirmelidir. Hukuk ve hukukçu toplumsal gerçekliklerden soyutlanamaz zira Roma Hukuku’nun da işaret ettiği gibi Hukuk uykuya dalmış olanlara değil, uyanık olanlara yardım eder.

Giderek niteliksiz hake getirilen, içi boşaltılan Üniversitelere Hukuk fakültelerine ve özellikle hukukçulara yönelik sistematik ve kasıtlı politikaların bir yansıması olan bu haksız ve hukuksuz uygulamaya karşı değerli akademisyen Do. Dr. Bülent Yücel’in yanında olduğumuzu tüm kamuoyun bilgisine sunarız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deliormanli - 1 yıl önce
Soruyu da açıkca yazsalardi keşke..belki de terör sevicilik yapıyor.. taraflı yanlı yönlendirmeli bı soru soruyor cevabı da kendine göre yorumlarsa ... yoruma açık yani..
Avatar
Burak - 1 yıl önce
Soru neydi?
Avatar
Kedisever26 - 1 yıl önce
Çakma solcu dediklerinden olabilir,
Avatar
Her daim - 1 yıl önce
Edepli yorum yaparsan özgürsü Her düşünce özgür değildir sen vatananına söv,peygamberine söv,millete hakaret et, teröristlerle kol kola gez özgür düşünce mıy,mıy Soruyu da yazsanızya az iki yüzlü değilsiniz hani
Avatar
Hakan - 1 yıl önce
Eğitime ille siyaset karıştırmadan olmayacak deyilmi ille kendi saçma sapan fikrini ins Lara dikte edeceksiniz deyilmi ülkede eğitimci yokki tamamı kendi saçma siyasi zihnini ille insanlara kabul ettirecek yoksa okul bitmeyecek adam olmaz bu millet bu eğitimcilerle sanki kimsenin kendi fikri düşüncesi yok
Avatar
Arrkadaşşş - 1 yıl önce
Soru neydi acaba . Bu kadar savunduğunuza göre . Çok acıtasyon yaklaşmışsınız . Lütfen sorduğu soruyu da paylaşın
Avatar
Memoli - 1 yıl önce
Fikrime göre soruyu paylaşamıyorlar algı ve yalan gündem yaratmak için olabilir
Avatar
Oldu - 1 yıl önce
Bu barolar destek çıkıyorsa bilki milletin ve devletin hayrına olmayan bir şeyler vardır