ESKİŞEHİR BAROSU'NDAN KANAL İSTANBUL UYARISI

Eskişehir Barolar Birliği Başkanı Mustafa Elagöz, Kanal İstanbul Projesinin hayata geçmesi halinde ülkenin milli güvenliğinin ciddi tehdit altında olacağını söyledi.

ESKİŞEHİR BAROSU'NDAN KANAL İSTANBUL UYARISI
27 Aralık 2019 Cuma 15:45

Elagöz açıklamasında “Kanal İstanbul Projesi uygulandığı takdirde devletler Montrö’nün savaş gemilerinin getirdiği sınırlamalara tabi olmadan boğazlardan geçme olanağına kavuşacağından milli güvenliğimiz tehdit altında olacaktır. Karadeniz’in savaş gemileri ile dolması Karadeniz’in ABD ve Rusya arasında rekabet alanına dönüşmesi ülkemiz bekası açısından doğuracağı zararları ön görmemek mümkün değildir” dedi.

Projenin ekonomik olarak katkı sunacağı yönünde iddiaları kamuoyunun yanıltmaya yönelik olduğunu belirten Alagöz,

“Her ne kadar projenin kanallardan gelir getireceği projeyi yapanlar tarafından ileri sürülse de, geçiş yapacak gemilerin kilometre olarak daha kısa, ekonomik olarak daha ucuz mevcut boğazları tercih etmesinin önüne geçmek mümkün olamayacağından kamuoyunu yanıltmak amacını taşıyan bir iddiadır” dedi.

Elagöz, projenin egemenlik haklarımız ve milli güvenliğimizin dışında ekolojik dengede yaratacağı olumsuz etkilere de işaret ederek “Projenin yer altı ve yer üstü kaynaklarına ciddi zararlar vereceği aşikardır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.