Eskişehir Barosu'ndan Boğaziçi yorumu

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protesto gösterileri ile ilgili basın açıklaması yapan Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, “İtiraz etmek, fikirlerini açıklamak demokratik toplumun olmazsa olmazıdır. Yönetenleri hukuka saygılı ve üniversitenin taleplerine seyirci kalmamaya davet ediyoruz” dedi.

Eskişehir Barosu'ndan Boğaziçi yorumu
04 Şubat 2021 Perşembe 15:19

Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz ve beraberindeki avukatlar Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protesto gösterileri ve polis müdahalesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayları üzüntü ile izlediklerini ifade eden Elagöz, “İdarenin ısrarla kendi düşüncesine ve ideolojisine aykırı her hukuk kuralına bağlı olmak zorunda olmadığı düşüncesinden bir türlü kurtulamadığını görüyoruz. Bu bakış açısı ülkemizi her geçen gün demokrasiden uzaklaştırmaktadır. Bu bakış açısı ülkemizde her geçen gün hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına sebebiyet vermektedir. Bu bakış açısı hukuk devletinden polis devletine evrilmemize sebebiyet vermektedir. Bu bakış açısı ülkemizde ifade özgürlüğünün yok edilmesine sebebiyet vermektedir” diye konuştu.

HERKES TERÖRİST İLAN EDİLİYOR

Tek amacının üniversitesine sahip çıkan öğrencilerin genelinin terörist ilan edilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Elagöz, “Maalesef ülkemizde idarenin işlem ve eylemlerini onaylamayan herkes kolay bir şekilde terörist ilan edilmektedir. Bu kutuplaşma ülkemize fayda değil, aksine zarar vermektedir. Hukuk devletinin, cumhuriyetin kazanımı olan gençlerin demokratik dik duruşu tarihi bir mücadeledir. Onurumuz olan cübbemiz hukuksuzluğa uğrayanlara kalkan olmaya devam edecektir. Ses çıkarmak, itiraz etmek, fikirlerini açıklamak demokratik toplumun olmazsa olmazıdır. Yönetenleri hukuka saygılı ve üniversitenin taleplerine seyirci kalmamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.