ESKİŞEHİR BARO BAŞKANI ELAGÖZ ANKARA'YA YÜRÜYOR

Baroların seçim ve yapılanmasında AK Parti’nin yapmak istediği değişikliğe itirazını dile getiren Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, Ankara’ya yürüyor. Cübbesini giyerek Ankara’ya yürüme eylemi başlatan Elagöz, “Şayet bir baro başkanı cübbesini giyerek Ankara’ya yürümek zorunluluğu hissediyorsa tuz kokmuş demektir” dedi.

ESKİŞEHİR BARO BAŞKANI ELAGÖZ ANKARA'YA YÜRÜYOR
19 Haziran 2020 Cuma 13:19

Elagöz, Ankara’ya doğru başlatacağı yürüyüşten önce basına yaptığı açıklamada iktidarın yapmak istediğini FETÖ devlet içinde en güçlü olduğu dönemde birkaç kez gündeme getirdiğini belirterek şöyle konuştu;

Eskişehir Baro başkanı olarak tarihi bir sorumluluğu yerine getirmek üzere bugün Ankara’ya yürümek üzere yola çıkıyorum. Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir baro başkanı hiçbir baro başkanı cübbesi ile Ankara’ya yürümek zorunda kalmamıştır. Ben bugün bir baro başkanı olarak cübbemle Ankara yürümek zorunda kalmayı hissettiysem bilin ki tuz kokmuştur. Keşke ben bugün yürümek zorunda kalmasaydım yurttaşın her türlü uğradığı halklara karşı baroların susturulmak istenmesine sadece baroların sorunu olarak görülmemeli. Şuanda hükümetin hala ve barolara getirmek istediği düzenleme ilk kez önümüze gelmiyor. FETÖ’nün devlet içinde en güçlü olduğu olduğu dönemlerde beş kez bu çalışma gündeme getirildi.  Bugün fetö’nün başaramadığı bu projeyi iktidar yetkilileri hayata getirmek üzeredir. Barolar susturulursa emin olun bu ülkede konuşacak hiç bir kurum ve kuruluş kalmayacak. Bugün Eskişehir Barosu’nun onurlu tarihine yakışacak bir eylemi hayata geçirmenin gururunu yaşıyorum. Süreç üç gün boyunca devam edecek. Gücümün yettiği kadar yürüyeceğim. Amacım iktidar mensuplarına sesimizi duyurmak. Burada yurttaşlara da seslenmek istiyorum. Bu mücadele aynı zamanda sizler için yapılan bir mücadeledir. Biz barolar ve avukatlar olarak iktidarın yaptığı her çalışmaya hayır demiyoruz. Biz diyoruz ki bu uygulama yanlıştır. Barolar yargı erkinin savunma ayağını teşkil eder. Birden fazla baro kurulması girişimi baroların toplum gözündeki itibarını küçültmekten başka bir anlama gelmemektedir. Maalesef iktidar mensupları gözlerini kapatmışlar kafalarındaki a planı be planı artık kafalarında hangi planlar varsa bunları hayata geçirmek niyetindedir. Umarım iktidar mensupları hatalarının farkına varır ve zamanında birilerinin hayata geçiremediği bu projede ısrar etmez.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.