Eskişehir Bakkal Bayileri Başkanı Ördek: Stokçuluğu büyük firmalar yapıyor

Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, yüksek maliyet ve enflasyon nedeniyle stokçuluğu toptancılar ve satış firmalarının yaptığına dikkat çekerek, ‘’Bakkal ve Bayiler stokçuluk yapmıyor’’ dedi.

Eskişehir Bakkal Bayileri Başkanı Ördek: Stokçuluğu büyük firmalar yapıyor
15 Aralık 2021 Çarşamba 12:43

Yüksek maliyetler ve kurun sürekli hareketlilik göstermesi sebebiyle esnafın yaşadığı zorluklara değinen Eskişehir Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Ördek, bakkal ve bayi esnafının sınırlı sayıda alım yaptığını belirtti. Esnafın kâr edemediğini belirten Başkan Ördek, ’’Bakkal ve bayi esnafı ürünlerde sıkıntı yaşıyor. Bazı ürünlerde kısıtlı alım sebebiyle sorun yaşıyor. Genellikle kâr marjından dolayı toptancıdan ürünü istediği kadar alamamakta. Yükselen enflasyon sebebi ile stokçuluk yapılmakta. Bunu daha çok büyük firmalar yapıyor’’ dedi .

ELLERİNDEKİ ÜRÜNÜ SATIYORLAR

İsmail Hakkı Ördek , ’’Sanki bakkal ve bayiler stokçuluk yapıyormuş gibi bir izlenim doğuyor. Oysaki birçok zincir markette şeker ve yağ sınırlı verilmesine rağmen bizim  esnafımız sınır koymadan elindeki ürünü satmıştır. Özellikle bakkal ve bayi esnafına sigara verilmemesinden dolayı müşteri ile karşı karşıya geliyoruz. Sanki sigarayı raflara koymayıp biz eksiltmişiz gibi bir görünüm oluyor. Hâlbuki sorun bizden değil birçok sigara firmasının malını vermemesinden kaynaklanıyor’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.