"ESKİŞEHİR, ATATÜRK'ÜN FİKİRLERİNE HER ZAMAN BAĞLIDIR"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

"ESKİŞEHİR, ATATÜRK'ÜN FİKİRLERİNE HER ZAMAN BAĞLIDIR"
20 Haziran 2019 Perşembe 16:19

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’e gelişinin 99. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Başkan Büyükerşen mesajında, “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce bugün, 21 Haziran 1920’de Genel Kurmay Başkanı İsmet İnönü ve Milli Savunma Bakanı Fevzi Çakmak ile beraber Yunan taarruzunun aldığı vaziyeti yerinde incelemek üzere ilk kez Eskişehir’e geldi.  Bir halkın ulus olma uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yaşandığı topraklara toplamda 22 kez gelen Atatürk’ün bu ilk ziyareti milli mücadelenin planlanması aşamasında önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşı’na ilk el veren kentlerden biri olan Eskişehir, dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün fikirlerine ve en büyük emaneti olan cumhuriyete sıkı sıkıya bağlıdır.  Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağına olan büyük inancımla; bu önemli ziyaretin yıl dönümünde, tüm imkansızlıklara ve zorluklara karşın halkın da gücünü alarak büyük bir devrime imza atan Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anarken, bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum” ifadelerinde bulundu. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.