ESKİŞEHİR ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI

Eskişehirliler Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü vesilesiyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyon ile Ankara’ya akın etti. Bu sene Anıtkabir etkinliğini ilçelerdeki vatandaşlar için düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Seyitgazi, Mahmudiye, Han, Alpu ve Mihalıççık'tan yüzlerce vatandaşı Ata'nın huzuruna taşıdı.

ESKİŞEHİR  ATA'NIN HUZURUNA ÇIKTI
17 Kasım 2019 Pazar 12:36

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Anıtkabir ziyaretine katılan Eskişehirliler, Atatürk’ü 81. ölüm yıl dönümünün hemen ertesi haftası ebedi istirahatgahında saygıyla anmanın gururunu yaşadılar. Her 10 Kasım haftasında binlerce Eskişehirliyi Ata'sına götüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl etkinliği ilçelerdeki vatandaşlar için düzenledi. Seyitgazi, Mahmudiye, Han, Alpu ve Mihalıççık'tan yüzlerce vatandaş, ilçelerinden kalkan otobüslerle Ata'sına akın etti. Anıtkabir Müzesi’ni gezen Eskişehirliler, anlatıcılardan dinledikleri Kurtuluş Savaşı anılarıyla duygu dolu saatler geçirirken, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne büyük zorluklar altında kurulduğunu bir kez daha anladıklarını ifade ettiler.

Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda Laik Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmanın sözünü verdiklerini ifade eden Belediye Başkanları Uğur Tepe, İshak Gündoğan, Erdal Şanlı, Gürbüz Güller ve Haydar Çorum “Devrimlerinin ve en büyük emaneti olan Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak bugün binlerce hemşehrimiz ile Atamızın huzurundayız. Kendisini bir kez daha şükran, minnet ve özlemle anıyoruz!” diyerek etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.