ESÇEP, Toprak Koruma Kurulu üyelerine seslendi

İl Toprak Koruma Kurulu, termik santralin yapılması için tarım arazilerinin, tarım dışı kullanımını oylamak için yarın yeniden toplanacak.

ESÇEP, Toprak Koruma Kurulu üyelerine seslendi
29 Ocak 2018 Pazartesi 15:16

Çevre ve Yaşam Platformu, Toprak Koruma Kurulu’nda oy kullanacak kurul üyelerini, oy kullanırken Eskişehir halkına karşı yüklendikleri sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye davet etti. Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu Sözcüsü Nuray Akçasoy, 4 Ocak 2018 tarihinde toplanan Eskişehir Toprak Koruma Kurulu’nun 6 kabul, 4 ret oy ile tarım arazilerinin vasfının değiştirilmesine ilişin verdiği kararda, mevcut yönetmeliğin karar alma sayısıyla ile ilgili kuralı yok saymalarının istendiğini söyledi.

‘Evet’ yönünde çoğunluk kararı alınmasının önü açılmıştır

İstediği çoğunluğu elde edemeyen Toprak Koruma Kurulu’nun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Eskişehir’e özel yapılan yönetmelik değişikliğini uygulamak amacıyla yarın yeniden toplanacağını belirten Akçasoy, “Yeni yönetmelikle Toprak Koruma Kurulunun evet yönünde çoğunluk kararı alması kolaylaştırılmış, yapılması planlanan kömürlü termik santralin hukuki zemini hazırlanmıştır” dedi.

Eskişehir’in geleceğini oylayacak kurumlar

Akçasoy, Eskişehir Valisi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı, Eskişehir Defterdarı, DSİ 3. Bölge Müdürü, Tarım İl Müdürü, TEMA İl Temsilcisi, Ziraat Mühendisleri Odası, Ziraat Odası ve Büyükşehir Belediyesi’nin yarın yapılacak Toprak Koruma Kurulu toplantısında oy kullanacağını açıkladı. Akçasoy, oy kullanacak kurul üyelerinin Eskişehir halkına karşı tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bugünü değil geleceği de etkileyecek

Toprak Koruma Kurulunda alınacak kararın Eskişehir’de yaşayanların geleceğini ve sağlığını yakından ilgilendirdiğini ifade eden Akçasoy, alınan kararın Eskişehir’in yalnız bugününü değil, geleceğini de etkileyeceğine vurgu yaptı. Akçasoy, kurul üyelerinin oy kullanırken, Eskişehir halkına karşı yüklendikleri sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.