ES-UZ-DER'DEN BAŞSAVCIYA ZİYARET

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği (ES-UZ-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcıyı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ES-UZ-DER'DEN BAŞSAVCIYA ZİYARET
28 Ocak 2019 Pazartesi 12:07

Yapılan ziyarete Dernek başkanı Muharrem Akaydın, Başkan Yardımcıları Oktay Usalan, Seven Özkılıç, Hüseyin Turhan, Halil Ateş, Ahmet Süzer ile Sayman Taner Aytan  katıldı.
Eskişehir’de geçtiğimiz hafta kuruluş aşamalarını tamamlayarak Dernek faaliyetlerine başladıklarını belirten ES-UZ-DER Başkanı Muharrem Akaydın amaçlarının,  ülkemizin toplumsal yaşantımızın, demokrasi kültürümüzün, özel hayatımızın, sivil toplumun ve son olarak Hukuk Sisteminin ihtiyacı olan Uzlaştırma kültürünün ve hukuksal alt yapısının yerleşmesi ve yayılması bunun yanında uzlaşma ve uzlaştırmacılık konusunda; sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Ziyarette Eskişehir’de yaklaşık 300 civarı uzlaştırmacının bulunduğunu, bunlardan bir kısmının aktif olarak görev yapmadığını söyledi. Uzlaştırmacıların Avukatlardan ve Hukuk öğrenimi görmüş diğer fakülte mezunlarından oluştuğunu sözlerine ekleyen Dernek Başkanı Muharrem Akaydın, “Derneğimize üye kayıtlarına başladık. Tüm uzlaştırmacıları üye yaparak etkili bir sivil toplum kuruluşu olmayı planlıyoruz. Uzlaştırmanın taraflar arasında çok önemli bir yer tuttuğunu zamandan ve masraftan taraflara büyük destek sağladığını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda uzlaştırmacı olarak görev yapan arkadaşlarımızın bizlere ilettiği ve karşılaştığı bazı sorunları zatı alinize takdim ediyorum. Adalet ailesinin birer üyesi olarak görev yapacağız. Karşılaşılan bu sorunlar için sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı Uzlaştırma müessesesinin fert ve toplum üzerinde önemli faydalarının bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Dernek çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İmkanlar ve yasalar ölçüsünde sizlere destek olmaya çalışacağız. Sorunlarınız için her zaman gelebilirsiniz.Sonuçta sizlerde bir kamu görevi yürütüyorsunuz. Ceza davalarında uygulanan Uzlaştırma sadece mahkemelerin iş yükünü azaltan bir sistem değil. En önemli amacı onarıcı adalet anlayışı içerisinde mağdurun uğramış olduğu zararı kısa sürede telafi etmektir. Tarafların tamamen bağımsız uzlaştırmacı sayesinde vardıkları uzlaşma aynı zamanda toplumsal barışa katkı sağlayacaktır”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.