Erken yaşta hayata veda eden Barış Özaydemir son yolculuğuna uğurlandı

Eskişehir sanayisinin önemli isimlerinden, Endel Şirketler Grubu Yapı Malzemeleri Grubu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Y. Özaydemir, son yolculuğuna uğurlandı.

Erken yaşta hayata veda eden Barış Özaydemir son yolculuğuna uğurlandı
23 Aralık 2021 Perşembe 15:40

Geçirdiği ani rahatsızlık sonrası hayatını kaybeden 43 yaşındaki Özaydemir için ilk tören Endel Genel Müdürlük binası Kılıçoğlu Kiremit Fabrikası’nda yapıldı. Törene Barış Y. Özdemir’in aile mensupları, fabrika çalışanları ile dost ve arkadaşları katıldı. Törende Özaydemir için dualar edildi ve helallik alındı.  Güçlükle ayakta duran Endel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, Barış Özaydemir’in babası Savaş Özaydemir törende yaptığı konuşmasında “Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Evlat acısı çok zormuş. Sizleri görünce seveni ne kadar çokmuş” diyerek, gözyaşlarını tutamadı. Kılıçoğlu bünyesinde yarattığı Megeran Çatı Teknolojileri tesisinin adını Barış Özaydemir olarak değiştirmek için çalışanlarından izin isteyen baba Özaydemir, şunları söyledi: “Barış inatçı, bildiğini yapan, espritüel ve çok saygılıydı. Ailesine, eşine, dostlarına sevgisi sonsuzdu. Çok erken gitti. Kılıçoğlu’nu, Kılıçoğlu yaptı, Megaron’u sıfırdan yarattı. Mutlaka yarım kalan çok işi vardı, sizden ricam, bunları bizimle paylaşın, yarım kalan işlerini birlikte tamamlayalım, hatıralarını yaşatalım. İzninizle, Megaron tesisinin adını Barış Özaydemir tesisi koyuyorum.”

“Ailemizin neşe ve mutluluk kaynağıydı”

Endel Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı abi Burak Özaydemir ise ailesi olarak acılarının çok büyük olduğunu söyleyerek, Barış Özaydemir’in başarılı bir iş insanı olmasının yanında kişiliği ile tüm ailesine, sevenlerine ve çalışanlarına örnek olduğunu ifade etti. “Sevgili Barış, benim küçük kıymetli kardeşim olarak, hayatta can yoldaşımdı. Sevgisi ve eksik olmayan saygısı ile bana hep güç verdi” diyen Burak Özaydemir, şunları söyledi: “Sevgili Barış, birlikte çalışmaya başlamamızdan itibaren yapı malzemeleri grubumuza, Kılıçoğlu Kiremitleriyle ilgili çalışmalarımıza öncelik vermiştir. Kendisinin satış ve marka yönetimiyle ilgili odağı, çalışma arkadaşlarına verdiği değer, üretimde teknik standartların yükseltilmesi için yaptığı yoğun çalışmalar ve yenilikçi yatırım anlayışı sayesinde grubumuzun bu iş kolundaki başarısı ve liderlik konumu güçlenmiştir. Bize düşen görev sevgili Barış’ın oluşturduğu temeller üzerinde vizyonuna uygun ve onun gurur duyacağı şekilde gelişme ve ilerleme için birlikte çalışmaktır. Bu noktada tüm çalışma arkadaşlarımızın, distribütörlerimizin, bayilerimizin ve bütün paydaşlarımızın destek ve katkılarına ihtiyaç duyacağız. Sevgili Barış, ailemizin en küçüğü olarak bizlere sürekli neşe ve mutluluk kaynağıydı. Çocukluğundan beri yaptığı farklı espri ve şakaları ile bizi hep güldürdü. Sosyal kişiliği ve geniş bir arkadaş çevresiyle yaşadığı evleri davet ve yemekleri ile canlandırdı. Hassas kişiliği ve geniş yüreği ile bizim duygularımızı ilk hisseden ve anlayan olurdu. Maalesef aile ve dostları olarak kendisinin eksikliğini doldurmamız mümkün değil. Sevgili Barış’ı anılarımızdaki en mutlu ve güzel şekliyle hatırlayarak acımızı yaşayacağız.  Canım Barış’ım, ışık oldun uçtun. Tüm kalbimle huzur için uyumanı dilerim.”

Kılıçoğlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Osman Özaydemir ise, Barış Özaydemir’i erken yaşta kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, Barış Özaydemir’in vizyoner ve girişimci bir iş insanı olarak şirkette çok önemli ve başarılı işlere imza attığını vurguladı.

Fabrika binası önünde yapılan törenin ardından Özaydemir için M. Sami Ramazanoğlu Cami’nde tören düzenlendi. Özaydemir, Eskişehir Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.