ERKEKLER “ERKEK ŞİDDETİNE” KARŞI YÜRÜDÜ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte erkekler, kadına karşı şiddete son için yürüdü. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte erkekler ‘kadına uzanan eller kırılsın’, ‘kadına şiddete son’ sloganları attılar.

ERKEKLER “ERKEK ŞİDDETİNE” KARŞI YÜRÜDÜ
24 Kasım 2019 Pazar 14:20

Eskişehir’de erkekler ‘kadına şiddete son’ için yürüdüler. 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte erkekler ‘kadına şiddete son’ için yürüdüler. Yürüyüşe CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, siyasi parti temsilcilerinden oluşan yüzlerce kişi katıldı.

SLOGANLAR ATARAK YÜRÜDÜLER

Yürüyüş, Bağlar Caddesi Ulus Meydanı’nda başladı. Yürüyüşe çoğunluğu erkeklerden oluşan binlerce kişi katıldı. Yürüyüşe katılan erkekler ellerinde ‘kadına sözel şiddete son’, ‘sessiz kalma’, ‘kadına psikolojik şiddete son’, ‘susma bağır herkes duysun’, ‘kadına cinsel şiddete son’ yazılı dövizler taşıyarak ‘kadına kalkan eller kırılsın’, ‘kadına şiddete son’ sloganları attılar.

İLK KEZ ERKEKLER YÜRÜDÜ

Kadına şiddete son amacıyla düzenlenen yürüyüş Köprübaşı Adalar mevkiinde son buldu. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Nuran Yenilmez, erkeklerin kadına karşı şiddete karşı Türkiye’de ilk kez yürüdüğünü belirterek, “bir kentin erkeklerinin kadına karşı şiddete karşı yürümesi ilk defa görünen bir durum. Dernek olarak böyle bir ilke imza attığımız için hem üyelerimiz hem de katılım sağlayan erkeklerle gurur duyuyorum. Tek bir mesajımız var. Erkekler, tek bir sesimiz, tek bir mesajımız var. Erkekler, kadına şiddeti durdurun. Biz diyoruz ki bu yürüyüş, erkeklerin kadına karşı şiddeti durdurdukları yeni bir yolculuk olsun. Herkes bu yolculuğa ve yürüyüşe ortak olsun” dedi.

ERKEKLER ‘HAYIR’ DİYORUZ

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Orhon, yaptığı konuşmada, “Biz bu yürüyüşe kadına yönelik şiddete, erkek şiddetine ‘hayır’ diyen erkekler olarak katıldık. Bu yürüyüş, yeni bir yürüyüşün,kadına karşı şiddetsiz bir hayatın yürüyüşünün başlangıcı olsun istiyoruz. Bu amaçla buradayız. Herkesin kadına karşı şiddeti reddetmesini istiyoruz. Başta biz erkeklerin kadına yönelik fiziksel, sözel, ekonomik, psikolojik şiddete son vermesini, evde, işyerinde, kamusal alanlarda son vermesini, eski eşlerin, sevgililerin ve daha nicelerinin şiddete son vermesini istiyoruz. Artık yeter diyoruz. Kadına yönelik şiddete biz erkekler ‘hayır’ diyoruz” dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.