ERDAL İNÖNÜ HALK MERKEZİ AÇILDI

Odunpazarı Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Eski Başbakan Yardımcılarından, bilim insanı ve siyasetçi Prof. Dr. Erdal İnönü’nün adını taşıyan Halk Merkezi’ni görkemli bir törenle hizmete açtı. İnönü’nün ailesinin de katıldığı açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Yıldıztepe Mahallesi’nde açılan halk merkezine Sevgili Onursal Genel Başkanımız Erdal İnönü’nün adını vermek bizim için büyük bir onur. Onun, bilimle, eğitimle birlikte anılmasını istiyoruz” dedi.

ERDAL İNÖNÜ HALK MERKEZİ AÇILDI
26 Aralık 2019 Perşembe 16:58

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin yönetimine geldiği günden beri 11 farklı mahallede 12 Halk Merkezi açan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 13’üncü halk merkezini Yıldıztepe Mahallesi’ne açtı. Türkiye Cumhuriyeti’nin eski başbakan yardımcılarından, Türk fizikçi ve âlim Prof. Dr. Erdal İnönü’nün adının verildiği halk merkezinin açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP PM Üyesi Gaye Usluer, Erdal İnönü’nün kız kardeşi ve İnönü Vakfının Başkanı Özden Toker, İsmet İnönü’nün torunları Nurperi Özlen, Gülsün Bilgehan ve eşi Mustafa Bilgehan, Zeynep Bilgehan, Pınar Özlen katıldı. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, büyük bir coşku hâkimdi. Törende Eskişehir Malatyalılar Derneği adına Hatice Kılıç, Başkan Kurt’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

ERDAL İNÖNÜ’YE ÇOK YAKIŞAN BİR MERKEZ OLACAĞINA İNANIYORUM”

Törende İnönü Ailesi adına konuşan İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, Erdal İnönü’nün adını böyle bir halk merkezinde yaşattıkları için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Açılışa kadınların yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çeken Bilgehan, bu halk merkezinin en çok kadınlar tarafından kullanılacağını belirtti. “Erdal İnönü adına, İnönü Ailesi adına, başta başarılı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Sayın Büyükerşen tabii ki her zaman bizi çok bir gururla, Türkiye’de temsil ediyor. Gerçekten, Odunpazarı deyince, Türkiye’nin en meşhur ilçesi oldu. Eskişehir diyince de, Türkiye’nin gururu, gözbebeğimiz, herkesin merak ettiği cumhuriyetin kalesi Yılmaz Büyükerşen akla geliyor. Başkanım iyi ki varsınız.” diyen Bilgehan, bu halk merkezinin Erdal İnönü’ye çok yakışan bir merkez olacağına inandığının altını çizdi. Eskişehir, Odunpazarı ve Tepebaşı’nın sanat, eğitim merkezleri, kadınlara yönelik çalışmaları, çocuk bakım evleri ile uygar bir kentin nasıl olabileceğini gösterdiğini kaydeden Bilgehan, “Bende bu açılan halk merkezinin bu özellikleri ile çok yakıştığını düşünüyorum. Biraz önce Erdal İnönü’nün kısa bir öyküsünü dilendik. 1926 yılında İsmet ve Mevhibe İnönü’nün ikinci çocuğu olarak doğuyor. İlk çocuklarını Kurtuluş savaşı sırasında kaybediyorlar. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra doğan ilk çocukları. Başarılı bir eğitim görüyor. Tamamen devlet okullarında okuyor. Yetişmiş ve dünyanın en büyük fizik profesörlerinden birisi oluyor. Sonra da siyasete atıldı, sosyal demokratların genel başkanı oldu. Bir dönem üzerine düşeni yaptı. En zor şeyi başardı ve sol partilerin birleşmesini başardı. En büyük ve en zor göreviydi. Zamanı geldiğinde de, benden bu kadar diyerek, koltuğu isteği ile bırakan tek siyasi başkan ve o yüzden çok iyi anılıyor. Tatlı sohbetiyle, esprileri ile biliniyor” dedi.  İnönü ailesi olarak Odunpazarı Belediyesi ve Başkan Kazım Kurt’a gösterdiği vefadan dolayı teşekkür eden Bilgehan, Başkan Kurt’a başarılar diledi.

 “HALK MERKEZİNE ERDAL İNÖNÜ’NÜN ADINI VERMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR”

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin 13’üncü halk merkezini açtıklarını söyledi. Mahallerde halk eğitimini önemsediklerini vurgulayan Başkan Kurt, halk merkezlerinin de bu uygulamalardan biri olduğunu kaydetti. Yıldıztepe Mahallesi’nin sosyal demokrasinin kalesi olan mahallelerden biri olduğunu belirten Başkan Kurt, “Yıldıztepe Mahallesi’nde açılan halk merkezine Sevgili Onursal Genel Başkanımız Erdal İnönü’nün adını vermek bizim için büyük bir onur. Onu bilimle, eğitimle birlikte anılmasını istiyoruz. Siyasete nezaket sokan, siyasete bilimi sokan ve Türkiye’de hoşgörülü, güler yüzlü sosyal demokrasiyi öne çıkaran Sayın İnönü’yü minnetle anıyorum,  saygıyla anıyorum. Onun aile fertlerini Eskişehir’de görmekten onur duyuyorum. Halk merkezimize 15-20 günlük süre içerisinde 1000’e yakın hemşehrimiz kayıt yapmıştır. Umarım, yıl sonuna kadar hedefimiz olan 3000’leri buluruz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza olan görevimizi burada yerine getireceğiz. Halkın eğitimini önemsiyorum. Sosyal demokrat bir mantıkla belediyemizi yönetiyoruz.  Halkçı belediyecilik budur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NİN BİR KADİRBİLİRLİK ESERİ”

Törende konuşan bir diğer isim de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Bu merkezin Erdal İnönü’nün adını taşıyor olmasının Odunpazarı Belediyesi’nin bir kadirbilirlik eseri olduğunu vurguladı. Bu merkezin kendilerinden önceki yönetimler tarafından 1991 yılında yapılan ve yarım bırakılan Sazova’daki Erdal İnönü Kültür Merkezi’nin tamamlanması için fırsat olmasını temenni eden Büyükerşen, Başkan Kurt’a teşekkür etti.

Açılış töreninde konuşma yapan isimlerden biri de Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Gül Karausta oldu. Karausta, böyle bir halk merkezini Yıldıztepe Mahallesi’ne kazandırdığı için Başkan Kazım Kurt’a teşekkür etti. Yıldıztepe Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde bulunan Erdal İnönü Halk Merkezi’nde 3 derslik, 1 oyuncak kütüphanesi, 1 spor salonu ve 1 mutfak bulunuyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.