ERDAL AKYAZI’YA DESTEK KRİSTAL İŞ GENEL MERKEZİNE ÇAĞRI

Genel Merklez Disiplin Kurulu kararı ile görevden alınan ardından yargı yolu ile yeniden görevine iade edilen Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı’ya STK ve sendikalardan destek geldi. Grup adına açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Kristal İş Sendikası Genel Merkezine seslenerek, “İşçinin iradesine saygı duyun sendikal demokrasiyi işletin sandıktan korkmayın” dedi.

ERDAL AKYAZI’YA DESTEK KRİSTAL İŞ GENEL MERKEZİNE ÇAĞRI
06 Şubat 2020 Perşembe 13:56

Eğitim Sen İl Binası’nda yapılan açıklamada Alkan şunları söyledi:  Günlerdir Eskişehir kamuoyu Kristal İş Şube Baskanı ve yönetim kurulunun hukuksuzca Genel Merkez Disiplin Kurulunca görevden el çektirilmesini tartıştı. Dün yargı Erdal AKYAZI hakkında son sözü söyledi.  Fakat Şube  yönetim kurulu hala aktif görevde değildir.  Mevcut hukuksal duruma ragmen  Kristal İş Genel Merkezi o kadar aymazlık içerisindedir  ki mahkeme kararı ellerine ulaşmadığı gerekçesiyle Erdal Akyazi’ nın şubeye girmesini engellemektedir.

Sendikaların bu kadar güç kaybettiği, sendikal krizin derinleştiği ve en önemlisi sermaye karşısında işçi sınıfının kazanımlarının tek tek ortadan kalktığı bir dönemde Kristal İş Genel Merkezinin temel amacı nedir merak ediyoruz.

Sendikal otokrasiyi her şeyin önüne koyan kişisel ikbal peşinde koşan kısaca koltuklarını korumak için makyavelistçe hareket edenlere diyoruz ki sandıktan korkmayın.Israrınız ve uygulamanız hukuksuz olduğu kadar anlamsızcadır. Sizlerin Bizans oyunlarınız sendikal örgütülüğe zarar vermenin ötesinde değildir.

 Sizlerin işçiler karşısındaki bu cesaretinizi sermaye karşısında işveren karşısında neden göremiyoruz?

2003 direnişini yaratan ruh sendikasını o gün nasıl sahip çıktıysa bugünde haksızlık ve hukuksuzluk karşısında da aynı bilinç ve direngenlik ile karşı duracaktır

Biz Eskisehirdeki emek örgütleri odalar ve dernekler olarak Kristal İş Şube yönetim kurulunun sonuna kadar yanındayız. Aynı Paşabahçe Grevindeki gibi, 1 Mayıs Meydanlarındaki gibi yanyana omuz omuzayız.

Son kez Kristal İş Genel Merkezine sesleniyoruz: İşçinin iradesine saygı duyun sendikal demokrasiyi işletin sandıktan korkmayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.