Engelsiz iş atölyesinde mezuniyet gururu

Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet alan zihinsel engelli bireyler, ‘Engelsiz İş Atölyesi’ni tamamlayarak mezuniyet sevinci yaşadı. Ailelerin büyük bir gururla izlediği törende konuşan Başkan Büyükerşen, “Engelleri her alanda aşan çocuklarımızı ve ailelerini yürekten kutluyorum” dedi.

Engelsiz iş atölyesinde mezuniyet gururu
24 Ekim 2022 Pazartesi 14:27

Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği hizmetlerden biri olan ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çatısı altında hizmet veren Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi, başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Merkezden faydalanan engelli bireyler, atölyeler, spor aktiviteleri ve gezi programları ile verimli ve keyifli vakit geçirirken, aileler de psiko-sosyal destek programları ve çeşitli seminerler ile güçlendiriliyor.

Bu kapsamda zihinsel engelli bireylerin sosyal yaşamlarındaki zorlukları güven duygusu içerisinde aşabilmeleri ve günlük hayatta bağımsız yaşam becerileri kazanmasını sağlayan Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi, iş yapabilen bireyler için tasarlamış olduğu Engelsiz İş Atölyesi’nin ilk mezunları için Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sahnesi’nde tören düzenledi.

Düzenlenen törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, belediye bürokratları ve zihinsel engelli bireylerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükerşen, “Hayat her zaman insanın istediği gibi gitmiyor. Engelli evlatlarımız asla sizi üzmesin, asla sizi utandırmasın. Sakın kendinize dert etmeyin. Onlar Allah’ın bizlere, sizlere hediyeleridir. Büyükşehir Belediyesi olarak onların her türlü engeli aşmasında elimizden gelen gayreti ve çalışmayı gösteriyoruz. Ailelerde sadece babalar değil, onlara küçükten beri bakan anneler de çalışmak zorunda kalıyor. Biz de, yetişkin engelli çocukların hiç değilse gündüz eğitim merkezine bırakılması, anne ve babaların işlerini yaptıktan sonra çocuklarına tekrar kavuşması için bir sistem kuralım dedik. Onlar da bu merkezimizden çok mutlular. Bugün de çok anlamlı bu törenle ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanımıza, uzman eğitmenlere verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve değerli ailelerini yürekten kutluyorum” dedi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın da yapılan çalışmalarda büyük desteklerini gördükleri Başkan Büyükerşen’e engelli bireyler ve aileleri adına teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından engelli bireyler tarafından bir de gösteri yapıldı. Daha sonra Başkan Büyükerşen ve protokol üyeleri tarafından zihinsel engelli bireylere mezuniyet belgeleri verildi. Belgelerini alan ve kep atma sevinci yaşayan engelli bireylerin mutluluğuna, aileleri de büyük bir gururla ortak oldular.

Tören günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.