“Engelli avukatın atamaları yetersizdir”

Engelli Kamu Personeli alımına dair açıklama yapan Eskişehir Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Hüseyin Akçar, Türkiye genelinde sadece beş engelli avukat alımı yapıldığına dikkat çekerek, “Zamandır umutla beklenen bu atamalarda açılan kontenjanların meslektaşlarımız açısından bir hayli yetersiz olduğu yadsınamayacak bir gerçektir” dedi.

“Engelli avukatın atamaları yetersizdir”
29 Ocak 2021 Cuma 14:09

Eskişehir Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Hüseyin Akçar, Engelli Kamu Personeli alımında Türkiye genelinde sadece beş engelli avukat alımının yetersiz olduğunu ifade etti. Birçok avukatın uzun zamandır söz konusu alımları beklediğini belirten Akçar, “Ülkemizde engellilerin hayata katılımının artmasının doğal bir sonucu olarak Hukuk Fakültesi okuyan engelli sayısı artmış ve buna bağlı olarak Engelli Avukat sayısı artmaya başlamıştır. Barolar olarak bu durumdan sevinç duymaktayız ve engelli meslektaşlarımızın meslek hayatını idame ettirebilmeleri için elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. Ortadaki bu tabloya ve bünyelerinde ihtiyaç olmasına rağmen kamu kurumları, engellilere yönelik merkezi alımlarda Avukat kadrosu bildirmemektedir” diye konuştu.

Akçar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu bağlamda engellilere yönelik ileride yapılacak alımlar için tüm kamu kurumlarına ve engelli kamu personeli atamalarında sorumlu bakanlık olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Engelli meslektaşlarımızın seslerine kulak vererek kurumların bünyesinde Engelli Avukat kadrosunun açmasını ve buna dair takip ve denetimlerin sorumlu bakanlık tarafından ivedilikle yapılmasını Anayasamızın 2. ve 10. maddeleri, 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun 14. maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesi uyarınca talep ediyoruz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.