ENERJİ BAKANLIĞI TOPLANTISINA NEDEN ÇAĞIRILMIYORUZ?

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Alpu'ya kurulması planlanan termik santral konusunda yapılan toplantılara davet edilmemelerini eleştirdi.

ENERJİ BAKANLIĞI TOPLANTISINA NEDEN ÇAĞIRILMIYORUZ?
18 Kasım 2017 Cumartesi 13:11

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir Tepebaşı bölgesinde inşa edilecek ve Alpu’da tarım arazileri ile lületaşı kaynakları başta olmak üzere çevreye ve doğaya son derece zarar verecek olan kömürlü santralin Eskişehir'e kabul ettirilme sürecini yakından takip ettiklerini söyledi.

Odunpazarı Kent Konseyi gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak; Eskişehir'in son 15 yıldaki değişimi ve gelişimi ile önemli bir değer olduğunu gördüklerini dile getiren Kumru şöyle devam etti: " Anadolu’nun göz bebeği haline gelen şehrimizin tanıtımı modern şehircilik anlayışı ile yapılırken, Enerji Bakanlığı Tepebaşı’nda yani şehrimizin göbeğinde Kömürlü Termik Santral projesini ortaya attı. Ülkemizin birçok yerinde yapılan termik santrallerin, doğa katliamı, tarım arazilerinin verimsiz hale getirilişi, insana ve hayvanlara verdiği çok ciddi sağlık sorunları yaşattığını gördük.

Enerji Bakanlığı, milli kaynaklarımız ve öz sermayemiz söylemiyle Cuma günü şehrimizin muhtarlarını bir otelde basına kapalı bir şekilde toplantıya çağırarak kömürlü santralle ilgili ikna toplantısı düzenledi.

Bakanlığın bu toplantısına bizler; yani siyasi ve rantsal hesapları olmayan, sadece kentlilik bilinci ile şehrinin gelişimine katkı veren Kent Konseyleri, konu ile ilgili sivil toplum kuruluşları, ziraat odaları, mühendislik odaları, üniversiteler, çevre dernekleri maalesef çağırılmadı.

Bizlerin çağırılmadığı gibi, Kömürlü Termik Santrali kurulacak olan bölgelerin belediye başkanları, başta Tepebaşı Belediye Başkanı, kömür atıkları depolama alanları kapsamında gözüken bölge olan Odunpazarı Belediye Başkanı, hatta bu kömürlü termik santralin yapılmasının yılmaz savunucusu Alpu Belediye Başkanı ve tabii ki tüm şehrin yetki ve etki bakımından planlayıcı ve uygulayıcısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı neden çağırılmayarak düşünceleri ve önerileri sorulmadı?

Bu toplantıyı düzenleyenler bizleri, yani şehrin önemli dinamiklerini dikkate almayarak hata yaptılar. Bilinmelidir ki; bu toplantıya çağırılmayan dinamikler, şehrine ve insanına zarar verecek her türlü projeye karşı çıkacaktır."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.