EMEP Eskişehir İl Örgütü HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı

Onur Gencer adlı saldırgan, dün İzmir Konak’taki bir işhanında bulunan HDP merkezini ateşe verip kurşun yağdırmış, bir parti çalışanının kızı Deniz Poyraz’ı da öldürmüştü. Yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulunan EMEP Eskişehir İl Başkanı Heval Yıldız Karasu “Bu saldırı alçakça bir provokasyondur ve en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

EMEP Eskişehir İl Örgütü HDP'ye yapılan saldırıyı kınadı
18 Haziran 2021 Cuma 10:32

Karasu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü binasına düzenlenen silahlı saldırıda parti çalışanı ve HDP üyesi olduğu açıklanan Deniz Poyraz hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı alçakça bir provokasyondur ve en sert şekilde kınıyoruz.

Tetikçinin kim olduğundan öte nereden güç aldığı ve hangi siyasal iklime sırtını dayadığı sorgulanmalıdır. Öyle ki, aylardır HDP iktidar blokunun hedefinde bulunuyor. Hükümet sözcüleri her ağızlarını açtıklarında HDP’nin kapatılması için talimat üzerine talimat yağdırıyor. Yargı siyasal iktidarın söylemlerine paralel olarak kapatma davası açıyor. Egemen medyada HDP siyasi linçe uğruyor ama HDP sözcülerine savunma hakkı için bile ekranlar açılmıyor. Bu nefret iklimini oluşturanlar elbette göz göre göre gelen provokasyonların da sorumlularıdır. 

Benzer provokasyonların “Kobane Davası” duruşmalarında Sincan’da da yaşandığını hatırlatırız. TBMM’de 3’üncü büyük parti durumundaki HDP’ye yapılan bütün bu saldırılar siyaset yapma hakkına, siyasal özgürlüklere vurulan birer darbedir. Tek adam yönetimi HDP üzerinden aslında bütün toplumsal mücadele dinamiklerini kriminalize etmeye çalışmaktadır. Çete-mafya düzeninin ülkeyi ne hale getirdiği bu vahim olayla birlikte düşünülmelidir. Tek merkezden ve topyekûn gerçekleşen bu tür saldırı ve provokasyonlara karşı emek ve demokrasi güçleri dayanışmayı büyütmelidir. Çünkü aslolan halkın iş, ekmek, özgürlük, demokrasi ve adalet talepleridir. Sadece tetikçi değil saldırıya azmettirenler de bulunmalı, bu karanlık tezgâh açığa çıkarılmalı, tüm sorumlular yargılanmalıdır.                                                                                                                   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.