EMEKLİLERİN SORUNLARI KONUŞULDU

İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş ile il yönetimi, Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.

EMEKLİLERİN SORUNLARI KONUŞULDU
04 Eylül 2019 Çarşamba 10:14

Karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde geçen ziyarette, Dernek Başkanı Arif Duru emeklilerin yaşamış oldukları sorunları dile getirdi. Emekli aylıklarında eşitsizliklerin giderilmesi, emekli aylıklarını düşüren hesaplama sisteminin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Duru; “ Evrensel bir değer, temel bir insan hakkı olan emekliliğe hak kazanama koşullarında sık sık değişikliklere gidilmesi, emekli aylıklarını düşüren parametrelerin getirilmesi sonucunda emekli aylıklarında büyük farklılıklar oluşmaktadır"  dedi. 

Emeklilerin isteklerini ve sorunlarını dinleyen Milletevekli Dr. Arslan Kabukcuoğlu, ziyaret sırasında almış olduğu notlar ve Başkan Duru’nun üzerinde durduğu konular hakkında TBMM’de çalışma yürüteceğini, Türkiye’nin ekonomik olarak girdiği bu darboğazda emekli maaşlarının yetersiz kaldığının farkında olduklarını söyledi. Kabukcuoğlu,“Emekli insanlarımız, sadece kendi yaşamlarını idame ettirmekle kalmayıp, iş bulamayan çocuklarına bakmakta ve onları okutmak durumunda da kalmaktadır. Hükümetin seçim öncesinde aklına gelen emeklilerimiz seçim sonrasında ne yazıkki unutulmaktadır. 1000 liranın altında emekli maaşının olmayacağı söylendi. Peki bu 1000 lira ile emeklimiz nasıl geçinecektir" diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Ektaş,  Türkiye Emekliler Derneği’nin Eskişehir’de oluşturacakları kamuoyu konusunda İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nın  her zaman destekçi olacağını söyledi. 
Dernek Başkanı Arif Duru, Emeklilerin sorunlarını ve isteklerini içeren dosyayı Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu ve İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş ile paylaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.