Emekliler sokakta “açlığa” ve “yoksulluğa” ses yükseltti

Tüm Emekliler Sendikası öncülüğünde ‘Açlığa ve sefalete hayır’ sloganıyla bir araya gelen emekliler taleplerini haykırdı.

Emekliler sokakta “açlığa” ve “yoksulluğa” ses yükseltti
25 Mayıs 2024 Cumartesi 16:34

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi üyeleri, “bu maaşlarla yaşanmaz” diyerek, Eskişehir’de yürüyüş düzenledi. Adalar’da bir araya gelen sendika üyeleri Yediler Parkı’na kadar yürüdü. Emeklilerin yürüyüşüne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP İl Başkanı Talat Yalaz,  CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan da destek verdi.

Tüm Emeklilerin Sendikası Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Mukaddes Tunca, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: “10 milyon insanın açlık sınırının yarısı kadar bile maaş alamadığı, vicdansız bir iktidarla karşı karşıyayız. Yaklaşık 2,5 milyon memur emeklisi, daha bir yıl önce emekli olduğunda maaşının yüzde 75’ni alırken, iktidar yasaların arkasından dolaşarak emekli memurları devre dışı bıraktı. Şimdi memur emeklileri çalışırken aldığı maaşının yüzde 50’sini dahi alamıyor. EYT’li arkadaşlarımızın bir bölümü güya emekli edildi. Onlar da en dipten maaş alıyor. İşe bir gün sonra giren, bir gün önce girenden 17 yıl sonra emekli oluyor. Bu nasıl adalettir? Her statüde emeklisini mağdur etmekte sınır tanımayan bir iktidarla karşı karşıyayız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.