Emek Mahallesi'ndeki vatandaşlardan Ünlüce'ye yoğun ilgi

AK Parti’nin en fazla oy aldığı mahallelerden olan Emek Mahallesi'nde CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’ye vatandaşlar yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken, mahalle “Bu şehirde sadece Ayşe Ünlüce” sloganları ile inledi.

Emek Mahallesi'ndeki vatandaşlardan Ünlüce'ye yoğun ilgi
03 Mart 2024 Pazar 11:57

Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Emek Mahallesi Öztürkler Sokak’ta yer alan Seçim İletişim Ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı ve CHP’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Seyitgazi Belediye Başkanı ve CHP’nin Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’nin katıldığı Seçim İletişim Merkezi açılışı, adeta mitinge dönüştü. Seçim İletişim Merkezi açılışında başkanlar ve Ünlüce’nin yanı sıra CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP’nin Eskişehir Milletvekilli Jale Nur Süllü ve CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar da yer aldı. Ellerinde Türk bayrağı bulunan insanlar, Seçim İletişim Ofisinin bulunduğu Öztürkler Sokağı doldurdu. Büyük bir coşkunun hâkim olduğu alana Başkan Kurt ve Ünlüce, vatandaşların alkışları ile geldi. Başkan Kurt ve Ünlüce alana geçmeden önce bölgede bulunan kahveleri ziyaret etti.

“BİZ EMEK MAHALLESİNİ SEVİYORUZ”

Seçim İletişim Ofisi’nin açılışında konuşan Başkan Kurt sözlerine “Biz Emek Mahallesi'ni çok seviyoruz” sözleri ile başladı. Emek Mahallesi'nde ikinci seçim iletişim ofisini açtıklarını belirten Başkan Kurt, Emek Mahallesi’nin Eskişehir'in en büyük mahallesi olduğunu dile getirdi. Emek Mahallesi’nde hala bir lise olmadığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Ben 10 yıldır mahalle meclisimizle beraber bağırıyorum. Emek Mahallesi'nin çocukları liseye gitmek için 2-3 tane otobüse biniyor. Ama dört yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nı yapan Adalet ve Kalkınma Partili Eskişehir Milletvekili Emek Mahallesine lise açmayı aklına getiremedi. Biz söyledik, nihayet geçen hafta adayın biri Emek Mahallesi'ne lise hayırlı olsun dedi.  Umarım yaparlar. Bunların verdikleri sözlere inanmayın. Seçimden sonra unuturlar. Seçimden sonra buraya liseyi yapıp yapmayacaklarını hep beraber takip edelim. Düşün arkamıza, sizle beraber gidip Milli Eğitim'in önüne yatalım. Liseye kavuşuncaya kadar direnelim” dedi.  

“KORKMAYIN ODUNPAZARI BELEDİYESİ VAR”

Emek Mahallesi'nde çocukların liseye gidebilmek için kursa gitmek zorunda kaldığını anlatan Başkan Kurt, LGS kurslarının bir yıllık fiyatı 20-25 bin lira olduğunun altını çizdi. “Hangi çocuk bunu ödeyebilecek? Emek Mahallesi'nde bunu çıkarıp ödeyip rahatlıkla geçinen kaç kişi var. Yok, ama korkmayın Odunpazarı Belediyesi var. Odunpazarı Belediyesi'nin halk merkezlerinde, gençlik merkezlerinde şu anda Emek Mahallesi'nden altı yüz elli çocuğumuz LGS kursu alıyor. Devletin yapmadığını biz yapıyoruz. Sosyal belediyecilik böyle olur. Sosyal belediyeciliği bütün Türkiye'ye tanıttık” diyen Başkan Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘“Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez’ sözlerine de cevap verdi.

“BİZ HALKIN YANINDAYIZ”

Başkan Kurt konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz iktidar ile uyumlu bir belediye değiliz. 10 yıldır Emek Mahallesi'nde bir tane belediye hizmetini aksattık mı, hayır. En iyisini yaptık mı? Demek aynı partiden olmak gerekmiyor. Rahat olun, korkmayın, biz Türkiye'nin en demokrat belediyeleriyiz, en halkçı belediyeleriyiz, en gelişmiş belediyeleriyiz. Bütün Türkiye belediye görmek için Eskişehir'e geliyor. Eskişehir; 25 yıldır Yılmaz Hoca, 20 yıldır Ahmet Ataç, 10 yıldır da Kazım Kurt'la beraber sosyal belediyeciliği, halkçı belediyeciliği gördü. Biz halkın yanındayız. Biz yoksulun yanındayız. Biz ezilenin yanındayız. Biz işsizin yanındayız. Biz kadınların, çocukların yanındayız. Çocukları ve kadınları mutlu olan bir Odunpazarı istiyoruz. Bunu sağlayıncaya kadar mücadele edeceğiz”

“ESKİŞEHİR’E 31 MART’TAN SONRA KADIN ELİ DEĞECEK”

“Bu şehirde sadece Ayşe Ünlüce” sloganlarıyla karşılanan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, “Emek mahallesinin güler yüzlü güleç yüzlü bizi umut dolu bakışlarla karşılayan sevgili emeğin emekçi kardeşleri hoş bulduk. Yeni Eskişehir’i burada bu büyük coşkuyla bulunan sizlerle kuracağız. Sağ olun, var olun, gücümüze güç kattınız” dedi. Vatandaşların son derece umutsuz olduğunu söyleyen Ayşe Ünlüce, “Biz sık sık vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Görüyorum ki emekliler mutsuz, gençler mutsuz, kadınlarımız mutsuz, işsizlik hat safhada, kimsenin umudu kalmamış. Biz bütün bunların içinde sudan sebeplerle uğraşıyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Biz bu saçmalıkları bir tarafa bıraktık. Kazım başkanımız, Ahmet başkanımız ve ben bir araya gelerek dünyanın değişimine ayak uyduruyoruz. Eskişehir bir kabuk değiştirme safhasında yeni bir dünya başlıyor, yeni bir dünya yaratılıyor. Biz bu değişime ayak uydurmak için hazır mıyız? Bu 25 yılı muhteşem bir dönüşümle geçirdik.  Şuanda çok güzel bir noktadayız ve çok daha güzel noktalara taşıyacağız” dedi.

Ayşe Ünlüce Eskişehir’e 31 Mart’tan sonra kadın eli değeceğini belirterek “Eskişehir bütün her şeyin aksine, bu umutsuzluğun aksine, bu üç başkanla heyecan bulacak, umut bulacak. Biz projelerimizle çözüm önerilerimizle Eskişehir’e hizmet etmeye hazırız. Yoksulluğun hat safhalarda olduğu bu dönemlerde biz kimsenin yatağa aç girmesine izin vermeyeceğiz. İnsanlar sosyal dayanışmayı Eskişehir’de görecek Eskişehir’de öğrenecek.  Bir kere bu şehre, kadın eli değecek, anne şefkati değecek. Benim başkanlığımda kimse yatağa aç giremez. Şefkatli ellerim bütün Eskişehir’in üstünde olacak. Ben bu şehre huzur vaat ediyorum, güven vaat ediyorum. Eskişehir’le gurur duyuyorum. Sakın oyunuzu yanlış kullanmayın yoksa bu şehirde ne bir huzur kalır ne bir güven kalır, ne de sevgi saygı kalır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.