Emek Mahallesi lise istiyor

Emek Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir kez daha mahallede bir lise istediklerini ifade ettiler. Odunpazarı Kent Konseyi Emek Mahallesi Meclis Üyeleri bu taleplerini iletmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden randevu talep ettiklerini ancak kendilerine herhangi bir dönüş yapılmadığını söylediler.

Emek Mahallesi lise istiyor
27 Aralık 2022 Salı 13:52

Eskişehir’in en kalabalık Mahallesi olan Emek’te lise sorunu devam ediyor. Lise okuyacak çocukları mahalle sınırları dışına göndermek zorunda kalan mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları anlatacakları bir adres bulamıyor. Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Odunpazarı Kent Konseyi Emek Mahalle Meclisi Üyeleri açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Eskişehir'in en büyük mahallesi olan Emek mahallemizde Lise olmayışının bölge halkına maddi manevi külfet getirdiğini rakamlar üzerinden daha önce anlatmıştık. Yaptığımız bu açıklama sonrasında konunun muhatabı olan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sözlü ve yazılı randevu talep etmemize rağmen bizlere herhangi bir dönüş yapılmadığını bildirmek isteriz. Buradan kamuoyu önünde Milli Eğitim Müdürümüze tekrar seslenmek istiyoruz:  Nüfusu 60 bine yaklaşan Emek Mahallesi sizler için yeterli nüfusa mı sahip değil ? Yoksa buradaki vatandaşların talepleri ve  tepkileri sizler için önemsiz mi kalıyor?  Mahallemizde İmar planında lise için ayrılmış alanlar olmasına rağmen neden gerekli çalışmalara başlanmıyor?  Randevu taleplerimize ilgisiz davranan Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında CİMER aracılığıyla şikayette bulunacağımızı, cevap alamadığımız takdirde Milli Eğitim Bakanlığımızla irtibat kurmayı ve TBMM’DE şehrimizi temsil eden tüm milletvekillerimize ileteceğimizi,  konunun TBMM’DE  konuşulmak üzere gündeme gelmesi için tüm kanalları kullanarak her türlü başvuruyu yapacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.