Elektrik mühendislerinden zamma tepki: Kamu yararı dikkate alınmalı

Elektriğe yapılan zamları eleştiren Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ender Kelleci, “Elektrik tarifeleri belirlenirken öncelikli olarak kamu yararı dikkate alınarak belirlenmeli” dedi.

Elektrik mühendislerinden zamma tepki: Kamu yararı dikkate alınmalı
02 Ağustos 2018 Perşembe 16:59

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Şube Başkanı Ender Kelleci’den konut elektriğine yapılan yüzde 9 ve sanayi faturalarına yapılan yüzde 14’lük zamma tepki geldi. Çiftçilerin de yüzde 14’lük zamla elektriği bu yıl 27,2 zamlı olarak kullanacaklarını belirten Kelleci, “Tarımsal Sulamanın arttığı bir dönemde çiftçiye yapılan bu zam başta üretimi olumsuz etkileyecektir. Tarımsal üretimin olumsuz etkilenmesi de temel besin maddelerinde enflasyonu artırıcı bir etki yapacaktır. EPDK’nın aldığı zam kararı, elektrik tarifelerinin her an değişebileceği algısını oluşturmuş; sanayici ve yatırımcının ekonomik planlamasını etkilemiştir. Sanayice uygulanan yüksek zamlar sebebiyle aldığımız her ürün ve hizmetin de zamlanacağı gözükmektedir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.