Ektaş: Bu zihniyet sahiplerini kınıyoruz

TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. ile TÜLOMSA, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ fabrikalarının Raylı Sistemler Endüstri, Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’nda yer almamalarını eleştiren AHPADİ Dönem Sözcüsü Ektaş, neden olarak Ulaştırma Bakanlığı’nı gösterdi ve ekledi: Ulaştırma Bakanlığının Eskişehir’e olan düşmanlık ve kinini anlamakta zorlanıyoruz.

Ektaş: Bu zihniyet sahiplerini kınıyoruz
12 Mayıs 2022 Perşembe 10:47

Raylı Sistemler Endüstri, Altyapı ve Teknolojileri Fuarı’na ilişkin açıklamalarda bulunan AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Böylesi bir fuarda Ülkemizde en büyük Pazar alıcısı olan TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. ile yine Ülkemizin en büyük raylı sistem araç üreticileri olan eski adlarıyla TÜLOMSA, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ fabrikaları olmalıydı. Ancak, TCDD, TCDD Taşımacılık A.Ş., TÜLOMSAŞ, TÜVASAŞ ve TÜDEMSAŞ'ın fuarda yer almaması büyük tepkiyle karşılandı. Bu şirketlerin fuarda yer almamasının, fuarın Konya'da açılması için uğraş gösteren ancak başarılı olamayınca katılımını engelleyen Ulaştırma Bakanlığından kaynaklandığı iddiası utanç vericidir. Yerli ve Milli Hızlı Tren üretimini Eskişehir’den kaçıran, TÜLOMSAŞ gibi bir sanayi devini TÜRESAŞ Bölge Müdürlüğüne evirip işlevsiz hale getiren, en son Hasan Polatkan Havalimanı sabıkasıyla hatırladığımız Ulaştırma Bakanlığının Eskişehir’e olan düşmanlık ve kinini anlamakta zorlanıyoruz. Bu zihniyet sahiplerini kınıyoruz. Ancak, Eskişehir halkı kendine yapılan haksızlıkların farkındadır, yılmadan mücadelesine devam edecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.