Eğitim Sen ve SES’ten ortak çağrı

Ekonomik krizin sosyo ekonomik açıdan ağır sonuçlara sebebiyet oluşturduğunu söyleyen Faik Alkan, hastanelerde stajyer öğrencilere yemek verilmemesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen ve SES’ten ortak çağrı
11 Kasım 2018 Pazar 15:49

KESK’e bağlı Eğitim Sen ve SES, hastanelerde görev yapan stajyer öğrencilere yemek verilmemesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Hastanelere staja giden öğrencilerin ekmek ve çorbasının krizle mücadeleye takıldığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Maliye Bakanlığı’nın görüş yazısı ile Sağlık Bakanlığı’nın yurt genelindeki hastanelerde staj yapan öğrencilerin ücretsiz yemek yemeleri uygulamasına son verdiğini söyledi. Yetkililere konuyla ilgili sorular yönelten Alkan, “Stajyer öğrencilerin harcadığı emeğin karşılığı gerçekten ödenmekte midir? Bu öğrencilerimizin prosedürler dışında hareket edip hastane dışına çıktıklarında başlarına bir iş geldiğinde sorumluluk alacaklar mıdır?” dedi. Alkan, vicdanları yaralayan bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğini, öğrencilere yemek verilmesini talep ettiklerini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.