Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Aşı nerede ?

2 Mart’tan itibaren açılan okullarda mutasyona uğramış covid tanısı konan vaka haberlerin geldiğini belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “ Aşı olmadan okullarda yüz yüze eğitime geçilmiştir. Okullar hayattan izole yerler değildirler” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan: Aşı nerede ?
05 Mart 2021 Cuma 12:24

Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durumdan dolayı kaygılarının arttığını belirten Alkan konuşmasını şöyle sürdürdü: Salgının başından bugüne yürütülen algı kampanyası aşı görüntüleri ile sürdürülmektedir. Oysaki bizim yaşadığımız gerçeklik  “Aşıda öncelikli grupta değilsiniz.” mesajları ve alınmayan önlemlerdir.  Bu nedenle risk altındayız.

Aşılama başladı açıklamalarının, görüntülerinin eğitim emekçilerinin yaşamında hiçbir gerçekliği yoktur. Eğitim emekçileri salgında bir kez daha yalnız bırakılmıştır. Aşı olmadan okullarda yüz yüze eğitime geçilmiştir. Okullar hayattan izole yerler değildirler.

      Aşılama takviminin çok gerisindeyiz ve  Eskişehir'deki eğitim emekçileri olarak risk altındayız. Çünkü 2 Marttan itibaren açılan okullarda mutasyona uğramış covid tanısı konan vaka haberleri geliyor.

Aşı yapmak için gerekli temini ve planlamayı değil, sadece bakanın aşı görüntüsüyle toplumu kandırmayı, algı yönetimini tercih ettikleri için eğitim emekçileri olarak sınıflarda, öğrencilerimizle birlikte risk  altındayız.

Salgın sürecinde sadece algı ile yönetmek için rol üstlenenler, bilimin yol göstericiliğini rafa kaldıranlar ve toplum sağlığını hiçe sayanlar yüzünden risk altındayız. Ve kendimiz için değil sadece çocuklarımız, öğrencilerimiz için gerekli önlemler alınmasını istiyoruz.

Mevcut plansızlık ve karar alma süreçlerindeki kaotik durum kaygılarımızı arttırmaktadır. Eğitim Sen olarak bir kez daha Eskişehir kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Eskişehir de tablo karanlıktır. Çünkü,

  • Eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlansa bile aşılama sürecinde henüz somut bir ilerleme ortaya çıkmamıştır. Köylerde çalışan öğretmenlerin bir kısmı aşılanmış . İlçe ve il merkezlerinde aşılama ile ilgili somut bir çalışma yoktur.
  • Son düzenlemelerle birlikte seyreltilmiş sınıf planlaması sekteye uğratılmıştır. Eskişehir de özellikle Anadolu Liselerde kalabalık sınıflar gerçeği değişmemiştir .
  • Derslik başına düşen öğrenci sayısının MEB’in açıkladığı gibi 15’in altına düşürülüp düşürülmediği konusunda kamuoyu bilgilendirilmemiştir.
  • Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda bir çalışma yürütülmemiştir.
  • Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için bir çalışma yapılmamıştır.
  • Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma yürütülmemiştir.
  • Salgınla mücadeleye uygun, sağlıklı ulaşım konusunda bir düzenleme yapılmamıştır.
  • Eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin şehir içindeki hareketliliği öngörülerek genel toplum sağlığı açısından oluşabilecek riskler göz ardı edilmiş ve bir anda birçok sektör normalleşme kapsamına alınmıştır.

Tüm öğretim tür ve düzeylerinde sağlıklı ve güvenli koşullarda yüz yüze eğitim için bir yandan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize karşı sorumluluklarımızın gereklerini, diğer yandan toplum sağlığı duyarlılığımızın bize yüklediği görevleri anımsayarak mücadelemizi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.