Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Türkiye'nin yeni yüzyılına sporcularımız böyle mi hazırlanacak? 102 lira bir gün için yeterli midir ?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan sportif başarı gösteren sporcuların şehir dışındaki müsabakaları için Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen günlük 102 lirayı işaret ederek, “Ülkemizde sporun temel kaynağı olan okullarımıza desteği esirgeyen kurumlarımızın yöneticileri vicdanen rahatlar mı?” diye sordu

Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Türkiye'nin yeni yüzyılına sporcularımız böyle mi hazırlanacak? 102 lira bir gün için yeterli  midir ?
29 Aralık 2022 Perşembe 12:12

Okullar arası müsabakalar sonrasında dereceye girerek ülke genelindeki müsabakalara katılmaya hak kazanan öğrenciler için günlük 102 liralık harcırah ayrıldığını belirten Eğitim sen Şube Başkanı Faik Alkan “Özellikle devlet okullarının takımları okul bütçelerinin yetersizliği yüzünden gruplara ve Türkiye şampiyonalarına katılamamaktadırlar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il müdürlükleri, okullara yeterli destek vermemediğini savunan Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Ödenen yolluklar, yol parası başta olmak üzere barınma giderlerini yemek ücretlerini karşılamaktan çok uzaktadır. Ödemeler ayrıca aylar sonra yapılmakta, mağduriyet iyice artmaktadır.

Burada İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne Eğitim Sen olarak soruyoruz :

-Türkiye’de hayat pahalılığı ortadadır. Okullarımız  öğrenci başına verilen günlük 102 lira ile nasıl barınmayı halledecek, nasıl 3 öğün yemek öğrenciye yedirecektir?

-Amatör sporcular üvey evlat mıdır?

-Ülkemizde sporun temel kaynağı olan okullarımıza desteği esirgeyen kurumlarımızın yöneticileri vicdanen rahat mı?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.