Eğitim Sen sordu: Çocuklar 7 lira 15 kuruşa beslenebilir mi?

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, taşımalı sistemde yer alan öğrencilere öğlen yemeği için 7 lira 15 kuruş verileceğini belirterek, “MEB bürokratlarına soruyoruz: Sizler çocuğunuza sağlıklı bir yemek için ücreti olarak 7 lira mı veriyorsunuz?” dedi.

Eğitim Sen sordu: Çocuklar 7 lira 15 kuruşa beslenebilir mi?
02 Eylül 2021 Perşembe 13:25

4+4+4 eğitim sistemi ile kapatılan okulların ardından taşımalı sisteme geçirilen öğrencilerin sorunlarının bitmediğini belirten Alkan, “Hormonlu büyüyen ülke ekonomisinden emekçilere ve onların çocuklarına düşen sadece sefalet oranında bir pay olmuştur” dedi. Geçen yıl yaşanan servis sorunu ardından şimdi de yemek sorunu yaşandığını belirten Alkan, “Geçen eğitim döneminde taşıma sistem için araç bulamayan MEB, şimdi de yemek sorununu çözmeye çalışmaktadır. Taşımalı sistemdeki öğrencilerimize 7 lira 15 kuruşa nasıl sağlıklı bir öğle yemeği sağlanacaktır?

Bir öğrencinin sağlıklı beslenmesi için bu parayı yeterli gören MEB bürokratlarına soruyoruz: Sizler çocuğunuza sağlıklı bir yemek için ücreti olarak 7 lira mı veriyorsunuz?

Pandemi bir yandan, yoksulluk bir yandan çocuklarımızın geleceği çalarken ekonomik rakamlar ne kadar gerçekçidir diye sormak gerekiyor.

Salgın koşullarında hijyen yanında sağlıklı beslenme de temel bir sorun olarak ortada durmaktadır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.