Eğitim Sen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yanıt bekliyor: Liyakat mı yoksa adamcılık mı?

Milli Eğitim’de eğitimcilerden, hizmetlisine 3 yıl içinde 3 defa ‘Başarı ve Üstün Başarı Belgesi’ alanlara bir maaş ikramiye veriliyor. İddiayı göre İl Müdürü Töre, bu listede bulunan 24 kişinin üzerini çiziyor, yerine ikramiye hakkı bulunmayanları ekliyor. Sakarya Gazetesi’nin gündeme taşıdığı konu ile ilgili olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye sorular yönelten Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Töre’den tatmin edici cevaplar vermesini istedi.

Eğitim Sen Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yanıt bekliyor: Liyakat mı yoksa adamcılık mı?
20 Aralık 2022 Salı 11:48

Alkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Eskişehir basınında, dün akşam ve bugün çıkan ödüller ile ilgili fişleme iddialarına İl Milli Eğitim Müdürlüğü doyurucu cevaplar vermelidir.

Eğitim Sen olarak soruyoruz:

-Daha önce Proje Okullarında yapılan ve basına yansıyan ve üstü kapatılan bir durumla mı karşı karşıyayız ?

-Bu çalışma sehven yapılmış ise, ham hali ilçe milli eğitim müdürlüklerine neden gönderilmiştir?

-En önemlisi ödül kriterleri belli iken ahbap çavuş ilişkisi ile mi ödüller dağıtıldı?

-Eskişehir neden sürekli bu konular ile Türkiye gündemine gelmektedir?

-Liyakatın yerine adamcılık mı artık geçerli?

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin Töre Eskişehir kamuoyuna ve eğitim emekçilerine tatmin edici cevaplar vermeli ve çalışma ortamımızda motivasyonumuzu bozan gelişmeye izin vermemelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.