Eğitim Sen Başkanı Alkan: Bu şartlarda artık kapanmaktan başka çare kalmadı

Yüz yüze eğitimin başladığı günden itibaren salgının okullardaki seyrini yakından takip eden Eğitim Sen Şube Başkanı Eskişehir’de en az 25 okulda kovid virüsünün göründüğünü belirtti. Alkan “Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Meserret İnel İlkokulu 10 günlük karantinaya alındı. TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesinde, Edebali Anadolu Lisesinde, Hasan Polatkan Ortaokulu, Şehit Yusuf Tuna Güzey İlkokulunda covid tanısı konan öğretmen ve öğrencilerden dolayı bazı sınıflarda uzaktan eğitime geçildi” dedi ve ekledi kapanmaktan başka çare kalmadı.

Eğitim Sen Başkanı Alkan: Bu şartlarda artık kapanmaktan başka çare kalmadı
22 Mart 2021 Pazartesi 10:10

Alkan aşı ve düzenli test uygulamasına geçilmeden bu sürecin yütülemeyeceğini belirterek şu açıklamada bulundu: En az 25 devlet ve özel okulda covid-19 (+) tanısı konan öğrenciler ve öğretmenler var. Bazı okullar tamamen karantinada.

Acil önlem, aşı, düzenli test zorunluluktur.

Eskişehir kamuoyu ile daha önce bir çok okulumuzu paylaşmıştık. Şeffaf olmak pandemide öncelik olmalıdır. Okullarımız ne zaman güvenli olacak? Sorusu bize sorulan soruların başında geliyor. Aşı, düzenli test uygulaması yaygınlaşmadan bu süreç yürütülemez. En güncel olan vakalar da Anadolu Üniversitesi dikkat çekmektedir. Her kademede okulumuzdan covid haberleri geliyor.

Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Meserret İnel İlkokulu 10 günlük karantinaya alındı. TOKİ Şehit İsmail Tetik Anadolu Lisesinde, Edebali Anadolu Lisesinde, Hasan Polatkan Ortaokulu, Şehit Yusuf Tuna Güzey İlkokulunda covid tanısı konan öğretmen ve öğrencilerden dolayı bazı sınıflarda uzaktan eğitime geçildi.

Ülkenin her yerinde olduğu Eskişehir'de de okullarda da vakalar her geçen gün artıyor. Okullar tüm yaşam alanlarından izole, ayrı alanlar değildir. Bu şartlarda artık kapanma başka çare kalmadı. Eskişehir de kamusal önlemlerin alınmadığı, aşılanmanın gerçekleştirilmediği koşullarda tüm eğitim kurumlarında da salgının artmaya devam edeceği somut bir gerçeklik.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.