EĞİTİM-SEN %21 ZAM İSTEDİ

TÜİK'in enflasyon oranını yıllık bazda yüzde 14,60 olarak açıkladığını belirten Alkan, vatandaşın bütçesinin açıklanandan öte bir enflasyonu işaret ettiğini belirterek "Bu enflasyona göre memura %4.36 enflasyon zammı gelecektir. %3 de sözleşme zammı alacak memur ve memur emeklileri toplam % 7.36 ocakta zam alacaklardır, bozdur bozdur harca" dedi.

EĞİTİM-SEN %21 ZAM İSTEDİ
04 Ocak 2021 Pazartesi 12:46

"KURU EKMEĞİ BİLE ARAYACAĞIZ"

Çarşı ve pazarın gerçek enflasyonunun TÜİK'in rakamlarından yüksek olduğunu öne süren Alkan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Kamu emekçilerine reva görülen hayat, enflasyonun altında ezilmektir. Zaten 2021 'Kuru ekmek-Acı Reçete bütçesi' toplumun geniş kesimleriyle birlikte ücretli kesimlere daha fazla sefalet, daha fazla işsizlik, daha fazla vergi olarak yansıtılmıştı. Kamu emekçileri adına masaya oturan ve her seferinde ortaoyununun başka sahnesini sergileyen Memur Sen' in imzası olan %3'lük zam vergi dilimleriyle geri alınacaktır. Memurlar, emekliler ve onların ailelerini sormaktadırlar:

-Sadece sıvı yağa %100 zam gelen ülkemde, yıllık enflasyon %14,6 olarak açıklanmış. İnanalım mı?

-Temel tüketim ürünlerinde %35 zam yapılırken elektrik,su, doğalgaz,internet faturalarına yansıyan zamlarda bırakın zammı maaştan götürmeye devam ediyor.Toplu sözleşme revize edilmelidir. Seyyanen zam yapılması gerekmiyor mu?

-Enflasyon %14.60 ise köprülere neden %26 zam yapıldı? Nasıl bir hesap bu?

-Etkisiz ve yetkisiz sendika öngörüsüz imzasına nasıl sahip çıkacaktır?

-Pandemi öldürmedi enflasyon öldürecek diyen emekliler bu zam ile nasıl yaşayacaktır?

Kuraklığın etkisinin daha gıda fiyatlarına yansımadığı bir süreçte kuru ekmeği bile arayacağız. Acilen en az %21 zam talep etmekteyiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.