EĞİTİM-İŞ’TEN, KADIN ÖĞRETMENE PARMAK SALLAYAN MÜDÜR BAŞ YARDIMCISINA TEPKİ

Eğitim-İş Sendikası, Atatürk Anadolu Lisesi’nde Müdür Baş Yardımcısının 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü dolayısıyla hazırladığı şiirin olduğu metni görmek isteyen kadın bir öğretmene parmak sallaması ve sözlü şiddette bulunmasına tepki gösterdi.

EĞİTİM-İŞ’TEN, KADIN ÖĞRETMENE PARMAK SALLAYAN MÜDÜR BAŞ YARDIMCISINA TEPKİ
20 Mart 2018 Salı 15:47

Eğitim-İş Sendikası Şube Örgütlenme Sekreteri Fatma Eryılmaz, Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı’nın 18 Mart Çanakkale Zaferini anma programında, kadın bir öğretmene sözlü şiddet uyguladığını iddia etti.

Eryılmaz, etkinliğin olduğu gün yaşananları ise şöyle özetledi:“18 Mart Çanakkale Zaferi gibi kutsal değerlere sahip birlik, dayanışma ve beraberliğin simgesi olarak dünya tarihine geçmiş bu büyük zaferin anma programında, hiçbir komisyonun kontrolünden geçmemiş, kendi cümleleri ile değiştirilerek yazılmış alıntı bir şiiri, öğrencileri zorlayarak, baskıyla, tekbir getirterek okutturmaya çalışmış ve metni görmek isteyen üyemize de sözlü saldırıda bulunarak, görmesine engel olmak istemiş. Üzerine yürüyerek tüm öğrenci ve öğretmenlerin önünde, yüksek bir ses tonu ile parmağını sallayarak, tehditkar bir tavırla, sanırım müdür baş yardımcılığı mevkiine de güvenerek, kadın öğretmenimizi sindirmeye çalışmıştır.”

Başmüdür yardımcısının, kadın bir öğretmene karşı sergilediği bu tavrın eğitim camiasını derinden yaraladığını söyleyen Eryılmaz, “Eğitim-İş ailesi olarak biz bu durumu şiddetle kınıyoruz. Unutmamalıdır ki, öğretmen değerlidir ve yıpratılamaz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.