EĞİTİM İŞ’DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI: 10 bin öğrencinin kaderi ‘rasgele’ bir sürece bırakılamaz

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı A. Kadir Önder, TEOG’un kaldırılmasının ardından getirilen sistemin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaldırılmasını istedi.

EĞİTİM İŞ’DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI: 10 bin öğrencinin kaderi ‘rasgele’ bir sürece bırakılamaz
18 Nisan 2018 Çarşamba 12:11

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı A. Kadir Önder, düzenlediği basın toplantısında, bakanlığın açıkladığı nitelikli- niteliksiz okullar listesine tepki gösterdi. Önder, “Cumhurbaşkanı ‘TEOG kalkacak’ emrini verinde MEB kaldırmak zorunda kaldı. TEOG’un kaldırılmasından sonra yerine ne konulacağına bir türlü karar veremediler. Çünkü bakanlık bu duruma hazırlıksız yakalandı. Aceleyle okulların yüznde 10’unu nitelikli ila edip kalan yüzde 90’ını adeta çöpe attı. Nitelikli ilan edilen okullara sınavla öğrenci alınacağı açıklandı. Görünen o ki, MEB sınavla öğrenci alacak okulları belirlerken Türkiye’nin gerçeğini bir kenara bırakmış, adeta nitelikli ilan etmek için imam hatip lisesi arayışına girmiş. Ülkemizin pek çok ilinde köklü okullar görmezden gelinmiştir.” ifadelerini kullandı.

480 PUANLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARI NİTELİKSİZ İLAN EDEMEZSİNİZ

Başarılı okulların ‘Niteliksiz’ hale getirildiğine dikkat çeken Önder şöyle devam etti: “35 ilimizde hiçbir Anadolu Lisesi ‘Nitelikli Okullar’ sınıfına girememiştir. Bu illerde yaşayan öğrencilerimiz sınavla Anadolu Lisesi’ne girmek istese başka bir ile gitmez zorunda kalacak. Eskişehir özelinde ise biliyoruz ki bütün liselerimiz niteliklidir. Okullarımız arasında ayrım yapılamaz. Bütün öğretmenlerimiz alanının uzmanıdır. Öğretmenlerimiz arasında ayrım yapılamaz. 480 puanla öğrenci alan Anadolu Liselerimizi sınavla öğrenci alan okullar kategorisinden çıkartıp ‘Niteliksiz’ ilan edemezsiniz.”

ÇOCUKLAR İMAM HATİP LİSELERİNE GİTMEYE ZORLANACAK

Derece yapamayan öğrencilerin şanslarının kısıtlandığına ve İmam Hatip Liselerine yönlendirimeye zorlandığına vurgu yapan Önder, “Öğrencilerimizin Eskişehir merkezinde bir Anadolu ya da Fen Lisesi’ne girebilmesi için yüzde 2’lik dilime girmesi gerekir. Başka bir deyişle, 10 bin kişi içerisinden ilk 500’e girmesi gerekir. Diğer öğrenciler, ya mahallesindeki liseye ya da mahallesindeki İmam Hatip Lisesi’ne gitmeye zorlanacak. Zorlamayı kabul etmeyenler özel okullara girmeye çalışacaktır. Eğitim İş Sendikası olarak bakanlığımızı bu düzenlemeden vazgeçmeye çağırıyoruz. Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Eskişehir’deki 10 bin öğrencinin velisi, çocuklarının kaderini rasgele bir sürece bırakamaz. Buradan velileri, çocuklarının geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.