EĞİTİM İŞ: MÜCADELEYE DEVAM!

Eğitim İş Şube Başkanı Gezi direnişinin 6. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

EĞİTİM İŞ: MÜCADELEYE DEVAM!
28 Mayıs 2019 Salı 11:33

Gezi Direnişinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, “Siyasi iktidarın hukuk tanımaz, baskıcı, yasakçı ve antidemokratik uygulamalarına karşı özgürlük ve demokrasi isteyen halkımızın kendi iradesi ile gelişen ve siyasal mücadele tarihimizdeki yerini alan Gezi Direnişi’nin üzerinden 6 yıl geçti” dedi.

Hayatını kaybedenleri anan Yurtman, “Gezi eylemleri sırasında birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralandı, yine binlerce vatandaşımız gözaltına alındı, eylemlere katıldığı gerekçesiyle yüzlerce kişi hakkında davalar açıldı. Tüm gezi şehitlerini, direnişin 6. yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Yurtman sözlerini şöyle sürdürdü: “Gezi direnişi ile toplumsal muhalefetini korkusuzca ortaya koyan halkımız, bugün tek adam rejimine, OHAL’in yaşam hakkı ihlallerine, faşizme ve gericiliğe dur diyecektir. Bugün baskıya, korku imparatorluğuna teslim olmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen halkın iradesiyle ortaya çıkan direnişimizi yükseltme zamanıdır… Bugün bizim sorumluluğumuz halkın direnişle açtığı bu yolda yürümektir. Eğitim-İş olarak Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve emek için yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bütün yasaklara, baskı ve engellemelere rağmen emek ve demokrasi mücadelemizi güçlenerek sürdüreceğiz!”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.