Eğitim Bir Sen’den öğretmene şiddete sert tepki

Eğitim Bir Sen üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti.

Eğitim Bir Sen’den öğretmene şiddete sert tepki
18 Aralık 2017 Pazartesi 15:22

İzmir’in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün öğrenciler tarafından tüfekle vurulması hakkında konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, “Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul müdürünü öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan şiddet olaylarını kınadıklarını söyleyen Karaman,  “Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Eğitim camiası olarak terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenlerimizin kaybı hâlâ yüreğimizi dağlarken, öğrenci ve velilerimizin de şiddetine maruz kalmak yaşadığımız acıyı ve üzüntüyü katmerleştiriyor. Ama artık şiddete maruz kalıp üzüntüyü yaşayanlar olarak kalmak istemiyoruz. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Eğitimcileri hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, kanlı, karanlık bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Eğitimciler olarak bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı duracağız, herkesi de bu karşı duruşa destek vermeye davet ediyoruz. Son dönemlerde artan şiddetin en önemli kaynağı eğitimcilerin her işinin alabildiğine bir sorgulanıp gözetim altına alınarak, eğitimcinin eğitimin aktörü değil figüranı haline dönüştürülmesidir.  Attığı her adım, eğitim ve pedagojik veriler dışında anlayışlarla emeğimizi yok sayan, itibarımızı örseleyen, eğitimdeki etki alanımızı daraltırken, yani eğitimin aktörünü adeta bir figürana dönüştürürken her türlü sorumluluğu eğitimciye yükleyen, bedelini eğitimciye yükleyen bu anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.