EFSANE UÇAK SİVRİHİSAR'A GELİYOR

1940 yapımı Douglas DC-3 model efsane uçak Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'ne geliyor.

EFSANE UÇAK SİVRİHİSAR'A GELİYOR
26 Şubat 2019 Salı 11:58

Türk Sivil Havacılığı’nın ‘vahası’ olan Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi (SUSHM) içindeki M.S.Ö. Havacılık Müzesi’ne efsane bir uçak katılıyor.

Dünya havacılık tarihinin efsanelerinden askeri adıyla C-47, sivil adıyla DC-3 uçar durumda müzenin envanterine giriyor. 1940 yılında imal edilen ve daha önceden ünlü havacılık saatleri yapan Breitling için uçan DC-3, Ali İsmet Öztürk’ün girişimi ile satın alınarak müzenin envanterine katıldı.

Bu müjdeyi havacılarla paylaşan Ali İsmet Öztürk, uçağın hava durumu müsaitliğine göre 16 ila 22 Mart arasında ‘yeni evi’ Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi’ne geleceğini belirterek, "Bu uçağın en büyük özelliklerinden birisi ise 2017’de tüm bir dünya turunu başarıyla tamamlamış olması. İkinci Dünya savaşında, Normandiya çıkartması dahil bir çok kere paraşütçü atmış, savaş boyu yerden ve havadan açılan ateşler arasındaki kurşun yağmurundan kurtulmuş bugünlere gelmiş ve üstüne bir de ‘tam dünya turu’ atmış bu "gerçek efsane" bundan böyle M.S.Ö. Havacılık Müzesinde, dileyen herkesin huzurunda” dedi.

THY’DEN HAVA KUVVETLERİ’NE

Sivil amaçlı tasarlanan DC3, İkinci Dünya Savaşı sırasında Müttefik Kuvvetleri’nin en önemli nakliye uçağı oldu. Mısır’da savaş fazlası C-47’ler çok ucuz fiyata Türk Hava Yolları tarafından alındı. Sonrasında Hava Kuvvetleri’nin envanterine giren uçaklar, uzun yıllar görev yaptı.

MÜZE ENVATERİ BÜYÜYOR

M.S.Ö. Müzesi'nin uçar durumdaki envanterinde dünya çok az bulunan İkinci Dünya Savaşı'nın efsane uçağı P-51D, aynı dönemin eğitim uçağı T-6, Boeing Stearman çift kanatlı eğitim uçağı (2 adet) gibi örnekler bulunuyor. Ayrıca statik sergilemede replica Spitfire ile Magister jet de müzenin objeleri arasında.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.