EFSAD bir ilke imza attı

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği(EFSAD) bünyesi altında Sinema Topluluğu kuruldu.

EFSAD bir ilke imza attı
09 Ekim 2018 Salı 15:53

Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği(EFSAD) 23 yıllık tarihinde bir ilke imza attı. Fotoğraf eğitimlerine ve çalışmalarına aktif olarak devam eden Dernek EFSAD çatısı altında bir sinema topluluğu oluşturdu. Geçtiğimiz Pazartesi tanışma toplantısını gerçekleştiren topluluğa, sinemaya meraklı pek çok insan, EFSAD üyeleri ve Anadolu Üniversitesi Sinema-Tv bölümünden akademisyenler katıldı.


Bu topluluğun güzel işler başaracağına olan inancını dile getiren EFSAD Başkanı Anadolu Üniversitesi Öğr. Gör. Gökhan Deniz Dinçer, "Daha önce düşünülmüş ama yapılmamış bir şeyi yapıyoruz bugün. Bugüne kadar fotoğrafla iç içeydik. Biz de video nedir ne değildir bu konuda bir çalışma grubu kuralım dedik. Bilenlerin bilmeyenlere anlattığı, hep beraber bir yerlere varmaya çalıştığımız bir topluluk olacak bu. " dedi.


Dinçer kendi başkanlığı döneminde bu projenin hayata geçmiş olmasından dolayı duyduğu mutluluğu belirterek şunları ekledi: "Atölyeler, seminerler ve eğitimler ile bunu ilerletmeyi düşünüyoruz. Amaçlarımız arasında sinema kültürü kazandırmak var. Bunun yanı sıra da sinema ile ilgilenen insanları sinemayı bilen insanlarla buluşturup çeşitli işler çıkarmak. İsteriz ki, buradan bir sürü kısa film, belgesel, stop motion çıksın. Zamanla festivallere katılalım hatta EFSAD Sinema Topluluğu olarak kısa film yarışmaları, festivaller düzenleyelim. Bu amaçlarla yola çıktık. Umarım her şey çok güzel olacak." dedi.

Katılımcıların birbirleriyle tanıştığı toplantı, fikir alışverişi ve görüş bildirimleri ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.