Eczacılar ayakta zor duruyor

9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Metin Kamış eczacılarınekonomik olarak oldukça zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Çok sayıda meslektaşının kredilerle ayakta durduğunu ifade eden Kamış, “Böyle giderse hastalarımız bizlere geçmiş olsun diyecek” dedi.

Eczacılar ayakta zor duruyor
08 Haziran 2022 Çarşamba 15:14

Kamış açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 2009 yılından beri güncellenmeyen İlaç Fiyat Kararnamesi (İFK) sebebiyle birçok meslektaşımız maddi sıkıntılar çekmektedir. Eczanelerimizin çoğu kredi ile ayakta durmaktadır. 2009 yılının şartlarına göre düzenlenmiş bir fiyat kararnamesinin günümüzde ve bu enflasyonist ortamda uygulanıyor olmasını bizler anlamlandıramıyoruz. O yıldan bugüne kadar yapılan zamlarla ilaç fiyatları oldukça artmıştır. Biz eczacılar halkımızın ucuz ilaca ulaşımını her daim savunmuşuzdur. Bizlerin kar marjını belirleyen İFK'ne göre de ilaç fiyatlarına zam geldikçe karlılığımız azalmaktadır. 2009 yılından beri personel maaşlarına, kiralara, çalışanlarımızın sigortalarına, elektriğe, doğalgaza vb temel giderlerimize gelen zamlar ortadadır. Bunlar karşısında biz eczacıların dayanacak gücü kalmamıştır. Biz eczacıların bunca zamandır yaptığı fedakarlıkları anlatmaya sanırım lüzum yoktur. Pandemi döneminde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı bunlardan sadece biridir.  Bu gidişe bir dur denilmezse belki meslek hayatımızda en çok kullandığımız cümleyi yakında eczanelerimiz kapanınca hastalarımız bize söylemeye başlayacak. Çok geçmiş olsun!!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.