e-Devlet'ten ikametgah bildiriminde bulunmayanlara 2 bin 673 lira ceza

E-Devlet üzerinden yeni hizmetlerin duyurulmasıyla birlikte yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Taşınma nedeniyle ikametgahını değiştiren vatandaşların 20 işgünü içerisinde bunu e-Devlet'ten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor.

e-Devlet'ten ikametgah bildiriminde bulunmayanlara 2 bin 673 lira ceza
27 Ekim 2022 Perşembe 11:31

Zamanında bildirilmeyen adres değişikliğinin ve gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere idari para cezası uygulanıyor.

e-Devlet üzerinden adres değişikliği detayları şu şekilde:

Aynı konutu paylaşan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.

Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresinden gerçekleştirilebilir.

GSM operatörleri tarafından sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2022 yılı için; adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128 lira, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673 lira idari para cezası uygulanıyor.


Etiketler; #e devlet
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.