Dünyanın sayılı merkezlerinden biri Eskişehir’de açıldı: Reprotech

Tüp bebek uygulamasının tanınmış ismi Opr. Dr. Fatih Öğüç’e ait İstanbul merkezli Fertillife Sağlık Grubu, Eskişehir’in Eğriöz Mahallesi’nde hayvanlar için sperm ve embriyo üretim laboratuvarı açtı.

Dünyanın sayılı merkezlerinden biri Eskişehir’de açıldı: Reprotech
30 Ocak 2022 Pazar 15:28

Kurumun teknik ve basın işlerinden sorumlu Ahmet Taşdelen, laboratuvarın kuruluş amacının Türkiye’deki hayvan spermi üretimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yerli sperm üretimini arttırmanın, laboratuvarının ilk amacı olduğunu belirten Taşdelen, şöyle konuştu:
ET VE SÜT VERİMİ ARTACAK
“Aynı zamanda amaçlarımız arasında yerli embriyo üretimi yaparak ari diye tabir edilen ırklar geliştirmek. Et ve süt verimi yönünden daha verimli hayvan üretimi için sperm ve embriyo üretmek var. Şirketimiz, Fertillife Sağlık Grubunun bir yan şirketi. Yönetim Kurulu Başkanlığını Opr. Dr. Fatih Öğüç'ün yaptığı Fertillife Sağlık Grubunun İstanbul’da iki tane tüp bebek merkezi ve hastanesi var. Buradaki başarıyı, deneyimi hayvanlar üzerinde geliştirmek ve daha başarılı sonuçlar almak çabası içerisindeyiz.”
BAKAN YARDIMCISI ZİYARET ETTİ
Reprotech adıyla faaliyet gösteren kuruluş, geçen yıl tüm alt yapı ve ekipman yatırımını tamamladı. Reprotech 12 Ağustos’ta Sperma Üretim Merkezi çalışma iznini aldı. Ocak ayı sonunda laboratuvarı ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Fertillife Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Fatih Öğüç ve merkezde görevli yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.