DSİ’de işe alımlarda kıyak mı var!

Konuyu gündeme getiren Anadolu Gazetesi’nden Soner Yüksel, Yüksel yakın zamanda DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün İŞKUR aracılığı ile işe aldığı 83 kişiden 52’sinin Kütahyalı olduğunu belirterek, sayısal loto oynasan bile bu kadar olmaz dedi. Yüksel, ayrıca bazı işe alımlarda gerekli belge ile yeterlilikleri sağlamayanların da işe alındığına dair iddiaların olduğunu yazdı.

DSİ’de işe alımlarda kıyak mı var!
06 Mayıs 2022 Cuma 11:49

DSİ Eskişehir Bölge Müdürlüğü’nün İŞKUR aracılığı ile kadrolu personel almak için ilana çıkarak 83 işçiyi kura yolu ile işe aldığını belirten Yüksel, garipliklerin bundan sonra yaşandığını belirtti. Yüksel yazısında şu ifadelere yer verdi: İşe alınan 83 kişinin 52’si nasıl olduysa Kütahya’dan hatta ağırlıklı olarak Tavşanlı’dan çıkıyor.Binlerce başvuru arasından kura çekilip, mülakata tabi tutulup üstüne üstlük belge ve yaş tutan insanların bu kadar oranla Kütahya’dan çıkması garip değil mi?

İddialar bununla da sınırlı değil üstelik.

İşe alınanların bazılarında gerekli belgelerin olmadığı, bazı meslek dallarında belli yıl tecrübe şartı olmasına rağmen bu şartların yerine getirilmediği gibi araştırılması gereken bir durum var. Üstelik mevcut şirket çalışanları arasında bazılarının belgeleri tam olmasına rağmen çeşitli bahaneler ile mülakat dışı bırakıldığı ve normalde 3,4 aylık deneme süresi olmasına rağmen işe alınan yeni personelin direkt asli kadroya geçirildiği ve görevlendirildiği de söyleniyor.

Tabi bu iddia ve söylemlerin merkez üssü MHP Kütahya Milletvekili ve ona destek olan Ak ittifak vekillerine kadar gidiyor.

 Kütahya lobisinin DSİ Genel Müdürlüğüne bu konuda ciddi baskı oluşturduğu ve istediğini aldığı konuşuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.