DSİ GENEL MÜDÜRÜ AYDIN; ESKİŞEHİR GÖKPINAR BARAJINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Genel Müdür Yardımcıları Şadiye Yalçın, Oğuz Kasap, Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan, Jeoteknik Hizmetler ve YAS Dairesi Başkanı Dr. Ayhan Koçbay, DSİ Eskişehir 3. Bölge Müdürü Murat Gül ve beraberlerindeki teknik heyet ile birlikte 18 Ekim Cuma günü Eskişehir’de yapımı devam eden Gökpınar Barajında incelemelerde bulundu.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ AYDIN; ESKİŞEHİR GÖKPINAR BARAJINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
18 Ekim 2019 Cuma 11:31

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Bugün ekibimiz ile birlikte Gökpınar barajı inşaatımızda incelemede bulundu. Baraj Bugün ekibimiz ile birlikte Gökpınar barajı inşaatımızda incelemede bulunduk. Baraj inşaatımızda Kapama seddesi (800.000m3), kademeli su alma yapısı, dipsavakkondivi yapıları, iletim hattı ve vana odaları, gövde sıyırma ve cut-off kazıları tamamlanmıştır. Enjeksiyon işleri büyük oranda tamamlanmış, gövde kaya ve kil dolgusu imalatları devam etmektedir. Fiziki gerçekleşme %68 seviyesindedir. Gökpınar barajının tamamlanması ile Barajda depolanacak su ile 80 bin dekar tarım arazinin sulanması sağlanacak olup, ayrıca Ankara’nın Polatlı ilçesine yılda toplam 24,73 hm³/yıl içme ve kullananım suyu verilecektir.‘ açıklamasında bulundu.

Genel Müdür Aydın son olarak Gökpınar barajının tamamlanması ile 80 bin dekar arazide sulu tarım yapılacağının altını çizerek bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yıllık 56.185.600 TL katkı sağlanması hedeflendiğini belirterek,  çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.