DOSTLUĞUN 10’UNCU YILI ANISINA ÇINAR AĞACI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Changzhou (Şangzu) Belediyeleri arasında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının 10’uncu yılı anısına, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Park’ında düzenlenen törenle çınar ağacı dikildi.

DOSTLUĞUN 10’UNCU YILI ANISINA ÇINAR AĞACI
24 Mayıs 2019 Cuma 14:57

Kardeş şehir anlaşmasının 10’uncu yılında Eskişehir’e gelen İki Şehrin Masalı Delegasyonu, kent gezilerinin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile buluşarak, dostluklarını simgesi olacak çınar ağacını Eskişehir Hayvanat Bahçesi’ne dikti. Gerçekleştirilen törene Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Önder ve belediye bürokratları katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Bühyükerşen, “10 yıl önce Changzhou’ya gittiğimizde ne kadar gelişmiş bir şehir olduğunu gördük. Orada bir parkta küçük bir anıtı açmıştık. Şimdi ise 10’uncu yılımızı kutluyoruz. Changzhou Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında çok iyi ilişkiler kuracağımızı görüyorum. Sadece sanyi, kültür, bilim ve sanat alanlarında değil, dünya barışı için de yan yana kardeşçe  yürüyeceğiz. Kardeş şehir ilişkilerimiz kapsamında bizde Eylül ayında Changzhou ‘da yapılacak toplantıya katılacağız. Bugün dostluğumuzun nişanesi olarak çınar ağacı diktik. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nı gezen çocuklar yıllar sonra bile Changzhou ile olan kardeşliğimizi görecekler ve anıt sayesinde bu dostluğun birer ferdi olduklarını hatırlayacaklardır” dedi.

İki Şehrin Masalı Delegasyon’u Başkanı WangZhongze ise kendilerini Eskişehir’e davet ettikleri için Büyükerşen’e teşekkür ederek, “Eskişehir’e ilk defa geliyoruz. Kent bize çok güzel bir anı bıraktı. Bugün gördüğümüz kadarıyla Eskişehir ile Changzhou arasında birçok benzerlik var. Eskişehir çok sakin, insanlar güler yüzlü ve mutlu. Biz Eskişehir’e hayran kaldık. Changzhou’ya döndüğümüzde Eskişehir’in güzelliklerinden herkese bahsedeceğiz ve inanıyoruz ki kentinize birçok turist gelecek. Bizim dostluğumuz da bu ağaç gibi gün geçtikçe büyüyecek ve bizim çocuklarımıza sonsuz bir anı bırakacak” ifadelerinde bulundu.

Tören sonunda Changzhou halkı için bayrak imzalayan Başkan Büyükerşen Delegasyon Başkanı WangZhongze’yeşilt takdim etti. WangZhongze ise Başkan Büyükerşen’e Changzhou Belediye Başkanı’nın davet mektubunu iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.