DİSKBölge Temsilcisi Zeynep Kaya: Tek adam düzenini değiştireceğiz

DİSK Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının eşiğinde ülkemiz için bir karar anındayız.14 Mayıs 2023’te yapılacak genel seçimlerde, tek adam düzenini değiştirme iradesini güçlü bir biçimde ortaya koyacağız” dedi.

DİSKBölge Temsilcisi Zeynep Kaya: Tek adam düzenini değiştireceğiz
12 Nisan 2023 Çarşamba 16:16

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş, Genel İş,  Nakliyat İş, Emekli Sen, Tekstil İş Sendikaları düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla 14 Mayıs seçimlerinde “otoriter başkanlık sistemini” değiştirmek mücadele edeceklerini belirttiler. Disk Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya’nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ülkemiz çok zor günler yaşıyor. Hayat pahalılığı dayanılmaz boyutlara ulaştı. Her geçen gün daha fazla yoksullaşıyoruz.  Ücretlerimiz geriliyor. Geçim derdi içindeyiz. Buna karşı iktidarın uyguladığı ekonomi politikaları ise krizin tüm yükünü biz işçilerin omuzlarına bırakıyor.  Bugün, 1 Mayıs arifesinde biz işçiler olarak, işte tam olarak bu şartlar altındayız. Ancak bizler biliyoruz ki iktidarların ve patronların işçi sınıfına reva gördüğü bu muamele, kalıcı olmayacak.  “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının eşiğinde ülkemiz için bir karar anındayız.”  14 Mayıs 2023’te yapılacak genel seçimlerde, tek adam düzenini değiştirme iradesini güçlü bir biçimde ortaya koyacağız.  Başkanlık düzeni işçiler için yoksulluk getirmiş, hayat pahalılığı getirmiş, halkımıza sefaleti reva görmüş, bir avuç azınlığı yağmayla, talanla, rantla, yolsuzlukla zengin etmiştir.  Tek adam rejimi, sermayenin emekçi halkımıza pervasızca saldırıları karşısında her zaman sermayeden yana olarak tarafını belirlemiştir.

14 Mayıs seçimlerinde vereceğimiz karar bizim için esas olarak işçilere zararlı olan, adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden, milyonları enkaz altında bırakan otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için bölünmeden, parçalanmadan birlik olacağımız bir sandıktır. Hep birlikte bu düzenin enkazını kaldıracağız, emeğin Türkiye’sini kuracağız! 1 Mayıs’ı tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de kutlarken bu kararlılıkta olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

                                                                                                                         

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.