DİSK: “Zam yağmuru altında ekonomik karakışın eşiğindeyiz”

DİSK, “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” kampanyası kapsamında meydanlara çıktı: “Emekçilerin parası zamlar karşısında pula döndü. Masal dinlemek değil geçim sorunumuza çözüm istiyoruz.”

DİSK: “Zam yağmuru altında ekonomik karakışın eşiğindeyiz”
11 Kasım 2021 Perşembe 14:21

DİSK Eskişehir Bölge Temsilciliği tarafından Adalar Porsuk Mevkii’nde ‘Gelirde adalet, vergide adalet’ konulu basın açıklaması yapıldı.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılan açıklamada konuşan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, işsiz sayısının 8 milyona yaklaştığını ifade etti. Yoksulluğun ve işsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ayaz, “Şimdi zam yağmuru altında ekonomik bir karakışın eşiğindeyiz. Ülkeyi yönetenler yine sorunları yok sayıyor, derdim var diyeni baskıyla susturmaya çalışıyor. Bu yol, yol değil. Bu yol, kışımızı kara kışa çeviriyor” diye konuştu.

“Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın”

Ayaz, anayasanın sosyal devlet ilkesi gereği acil olarak atılması gereken adımları ise şu şekilde sıraladı: “Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılasın. Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 20’den yüzde 10’a indirilsin. Vergide esas gelir dilimleri milli gelire göre artırılsın. En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin. Elektrik, doğal gaz, su ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun. Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.