DİRİ’DEN ESKİŞEHİRSPOR ÇAĞRISI

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, uzun mücadeleler sonrasında camianın yorulduğunu, ancak yönetime ve Eskişehirspor’a daha fazla sahip çıkılması gereken bir süreç olduğunu belirtti.

DİRİ’DEN ESKİŞEHİRSPOR ÇAĞRISI
20 Mayıs 2020 Çarşamba 22:31

Diri yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Geldiğimiz noktada Kulübümüzün içinde bulunduğu durumu hepimiz çok iyi biliyoruz. Son yıllarda verdiğimiz mücadele Türkiye’de hiçbir camianın veremeyeceği bir mücadeleydi. Hepimiz çok yorulduk fakat hiç vazgeçmedik.  Çok direndik ancak Boffinden gelen -6 puan cezası bu sene ligde kalabilmek adına bütün umutlarımızı bitirdi” dedi.

Sezona çok zorlu şartlar altında başlatıldığını hatırlatan Diri, “Hepimizin de bildiği gibi sezona -9 puan ve sıkıntı bir süreçle başlamıştık. Verilen vaatler yerine getirilmediği için galibiyet serisi yakalayamamış ve alt sıralara demir atmıştık. Elimizdeki kadro geçen yıldan tecrübeli olan iyi bir kadro olmasına rağmen sezon başında oyuncularımız beklenenden çok uzak bir oyun sergiledi. O ortamda iyi bir performans sergilemeleri de zordu. -9 puanla lige başlamışsın, parasız pulsuz kamplara katılmışsın, ev sahibi her gün kapına dayanmış, tesisten çarşıya 2,75₺ dolmuş paran yok, Tesiste sıcak su yok, yemek çıkmıyor, doğalgaz ve elektirik kesik, otelde mahsur kalıyorsun, otobüse mazot alamıyor, uçağa binemiyorsun,

Antrenman yaparken icra memurları gelip spor aletlerini kaldırıyor, kulüpte 3 ayda bir yönetim değişiyor, her gelen başka bir vaat veriyor, hatta sahaya çıkacak forman bile yok, bunca sıkıntı içinde mücadele etmek kolay değildi ona rağmen 12. haftaya geldiğimizde takımımız sadece 10 puan toplayabildi ve 1 puanla son sıradaydık. Kulübümüzün küme düştüğünü artık hepimiz kabullenmiştik ancak bu süreçte saçma sapan insanlar Eskişehirspor’umuz üzerinde kirli planlar yapmaktaydı. Kazım Kurt başkanımız harici şehrin ileri gelenlerinden de pek destek olmadığı için sahipsizliğin hakim olduğu bu dönemde kim olduğu belli olmayan kişilere karşı Mustafa Akgören abimiz ve arkadaşları kolları sıvayarak "Eskişehirspor armasındaki 3 yıldızın bile anlamını bilmeyen bu kim olduğu belirsiz kişilere armayı bırakmak kimseye yakışmaz, biz de elimizden geldiğince Armayı yaşatacağız" diyerek göreve geldiler. Geldiklerinde zaten ligde 1 puanımız vardı. Şu anda Boffinin cezasının da düşülmesiyle birlikte 11 puandayız. Eğer puan silme cezaları olmasaydı şu an 26 puanımız vardı ve küme düşmezdik. Nitekim artık küme düşmememiz için tek şansımız küresel salgın Korona illetinden dolayı liglerin iptal edilmesi ve baştan oynanması veya küme düşmenin kaldırılmasıdır.

Ancak Hiç biri olmasa da, bu zorlu şartlarda kulübü yaşatmaya çalışan bu ekibe bu süreçte destek olmak gerekiyor. Evet hatalar olabilir  ama bu hataları hep beraber kenetlenmiş şekilde atlatmalıyız. İnsanlar sokağa çıkamazken tesislerde yönetim personel teknik kadro ve oyuncular hala ESES arması için "Canım feda olsun sana" bestesindeki gibi mücadele ediyor. Sözleşme yenilemesiyle uğraşıyor. Kulübün yaşaması için oyuncu transferleri yapmaya çalışıyor. Sezon başında da oyuncu satmaya çalışıldı ancak çok az paralar verildi. Şimdi dünya bir de korona yüzünden büyük maddi sıkıntılar yaşarken artık futbolda da bu denli büyük paralar dönmeyeceği gerçeğini hepimizin kabullenmesi gerekmektedir.

En sıkıntılı dönemlerin yaşandığı bugünlerde mücadeleyi bırakmayan Yönetim Kurulumuza sahip çıkmalı ve desteklemeliyiz.

Ancak Taraftarların desteğinin yanında, şehrin ileri gelenleri de destek olursa Yönetim Kurulumuz bu sıkıntılı süreci en az zararla atlatacak yeterliliğe ve yüreklerinde Eskişehirspor sevdasına sahiptir.

Buradan tüm Eskişehirspor camiasına sesleniyoruz, kutlu Eskişehirspor davası yaşasın diye mücadele eden kim varsa yanında durmaya devam edelim.

Oyuncu Arkadaşlarımız arasından takımdan ayrılacak olanlar olabilir ancak onlar da kulübün bu zor günlerinde maddi olarak katkı sağlamadan ayrılmamalıdır. Tabi ki onların da bir hayatı var ama onları bu konuma getiren bu camiaya da borçları var. Neler yaşadığımızı görüyorlar. Sözleşme yenileme konusunda veya transfer konusunda yönetimimize destek olmalarını diliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.